Počeo projekt “Jedan Moj Grad”

ASuBiH
Autor 14.4.2018. u 20:48

Počeo projekt “Jedan Moj Grad”

U 12:30, u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta, u zgradi Gimnazije Mostar, je danas počeo ,,Jedan Moj Grad”, projekat kojeg provodi Lokalni tim Mostar Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Projekat je prethodno bio odobren od strane Fonda Socijalnog dana. U dva dana trajanja projekta, planirane su  radionice na temu predrasuda, podjela, te dobrih i loših strana grada Mostara, obilasci grada i lijepljenje plakata s porukom.

U projektu učestvuje desetero mladih iz Širokog Brijega, Stoca i Konjica. Cilj projekta jeste vidjeti kakvo mišljenje srednjoškolci iz drugih gradova imaju o našem gradu i podići svijest građanima o istim. Ovo je jedinstven vid borbe protiv podjele, destruktivne društvene pojave koja ugrožava i narušava normalan tok svih segmenata života.

Projekat će trajati do 12:30 u nedjelju.

 asubih

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje svih mladih koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

ASuBiH
Autor 14.4.2018. u 20:48

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija