Pokrenut postupak protiv Čovića

tačno.net
Autor 28.1.2021. u 11:06

Pokrenut postupak protiv Čovića

foto: Izdvojeno.ba

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Parlamenta BiH pokrenulo je postupak protiv Dragana Čovića, dopredsjedatelja Doma naroda BiH.

Prijava je podnijeta je jer je Hrvatski narodni sabor, na čijem je čelu Čović, primao novac iz proračuna namijenjen spašavanju u slučaju potresa, poplava i požara. Prema podacima CIN-a, HNS je za organiziranje 25. obljetnice HVO-a dobio ukupno 16.750 maraka proračunskog novca.

Postupci za utvrđivanja sukoba interesa pokrenuti su i protiv Nenada Nešića, Mufida Memije i Siniše Gatarića. Svi postupci u ladicama Povjerenstva stoje već dvije godine.

– Ovo su četiri predmeta koje je Komisija za odlučivanje o sukobu interesa naslijedila od starog saziva Komisije. Tako da je ovo početak. Odluka o pokretanju postupka, Komsija – Ured sada utvrđuju da li postoji sukob interesa konkretno kod ovoh nosioca funkcija, to će se utvrditi i nakon toga ćemo na sjednici Komsije donijeti adekvatne odluke, odnosno sankcije – izjavila je Mira Pekić, predsjedateljica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Parlamenta BiH (PDP).

federalna.ba

tačno.net
Autor 28.1.2021. u 11:06