Potpisivanja Peticije i u drugim gradovima u kantonu

tačno.net
Autor 25.2.2014. u 21:27

Potpisivanja Peticije i u drugim gradovima u kantonu

Foto: Š.G

U Mostaru  se nastavljaju svakodnevni protesti građana nezadovoljnih postojećim stanjem u gradu i državi.

Stotinjak građana koji dolaze svakodnevno, ponekad i u većem broju, i danas je stajalo na Lenjinovom šetalištu naglašavajući kako neće odustati od ovakve vrste okupljanja, uprkos nadanjima vladajućih struktura “da će se umoriti”.  Do sada je oko 500 osoba potpisalo Peticiju, kojom će se od Skupštine HNK tražiti da usvoji sva četiri zahtjeva Plenuma, a to su smjena Vlade HNK, ukidanje beneficija političara, donošenje seta socijalnih zakona, te izvještaj MUP-a o demonstracijama.

Uz pisma podrške od ljudi iz BiH i iz inostranstva, prijateljsko ćaskanje, smijeh, pljesak…atmosfera je svakodnevno prijateljska i dobronamjerna…. Mušica, Karlo, Laketa, Denis….

“Čak se i policija povukla potpuno u jedan dio Trga i nije više, kao prvih dana okružujući nas očekivala nešto i sumnjičavo nas gledala. Shvatili su valjda da bi uskoro mogli i zajedno otići na kavu u Bristol pjevajući s nama istok-zapad-sjever-jug, kad skinu pancirke i opremu….Mi smo jedan grad, jedan narod, problemi su nam isti”, komentirala je učesnica protesta.

Najavljena je organizacija potpisivanja Peticije i u drugim gradovima u kantonu.
tačno.net
Autor 25.2.2014. u 21:27