Predstava „Sedam uzdaha“ u Mostaru

tačno.net
Autor 6.10.2015. u 11:25

Predstava „Sedam uzdaha“ u Mostaru

Na sceni J.U. Mostarski teatar mladih u Gradskoj banji u srijedu, 7.10.2015. u 20h igrat će se predstava „Sedam uzdaha“.

Monodrama “Sedam uzdaha” je nastala prema tekstovima iz knjige „Ženska strana rata“ (Žene u crnom). U monodrami igra mlada akademska glumica iz Mostara Mirela Mijačank-Kordić, a režirala ju je Tanja Miletić Orućević. Premijerno je izvedena 12. 07. 2013.godine na Sceni Potkrovlje MTM-a. U intimnoj, kamernoj formi Mirela tumači 7 različitih likova žena koje su proživjele tragične sudbine u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Iako prepuna patnje, gubitaka i bola, ova monodrama govori i o snazi žena i njihovom odlučnom suprotstavljanju besmislu nacionalizma i rata. U kratkom filmu koji je sastavni dio predstave ulogu novinarke tumači mlada glumica Angela Bulum.

Monodrama „Sedam uzdaha“ bit će odigrana na FemArt festivalu u Prištini 11.10. Po treći put na Kosovu, Artpolis organizira regionalni festival “Umetnice za ljudska prava – “FemArt” u periodu od 7 – 11 Oktobar 2015 u Prištini. Ove godine, FemArt će nastaviti sa izvođenjem originalne umjetnosti koja je dizajnirana i izvedena od strane žena što obuhvaća: pozorišne predstave, dokumentarne i kratke filmove, scenska čitanja, radionice, izložbe, performanse, promocije knjiga, diskusije , prezentacije kao i drugi oblici umjetnosti stvorene od strane žena na Kosovu i u regionu (Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Bugarska, Mađarska i Turska)

Ulaznice se mogu rezervirati na telefon 036 551 124. Cijena je 5 KM.

tačno.net
Autor 6.10.2015. u 11:25