Predstavljanje knjige Enise Bukvić: „Ja, mi druge“: žene nosioci promjena u BiH, Istri i Italiji

tačno.net
Autor 2.7.2014. u 10:36

Izdvajamo

  • U okviru izložbe starih fotografija Mostara u organizaciji UG „Moj Mostar“, koja se održava u hotelu „Bristol“, u utorak 08.07.2014. g. u 19 sati, bit će prezentacija knjige Enise Bukvić „Ja, mi druge“: žene nosioci promjena u BiH, Istri i Italiji.

Povezani članci

Predstavljanje knjige Enise Bukvić: „Ja, mi druge“: žene nosioci promjena u BiH, Istri i Italiji

U okviru izložbe starih fotografija Mostara u organizaciji UG „Moj Mostar“, koja se održava u hotelu „Bristol“, u utorak 08.07.2014. g. u 19 sati, održat će se prezentacija knjige Enise Bukvić „Ja, mi druge“: žene nosioci promjena u BiH, Istri i Italiji.

Susret sa autorkom počinje u 17 sati i trajat će do završetka promocije.

O knjizi će govoriti: Mirjana Penava direktorica udruge „Forma F Mostar“, Štefica Galić urednica Tacno.net portala, Mevla Salčin šef Narodne kuhinje Mostar, Zlatko Serdarević novinar i publicista, Nedžad Asović predsjednik UG „Moj Mostar“ i autorka.

enisabukvic

Pišući o ženama Enisa Bukvić sa velikom vještinom dotiče temu najosjetljivijih pitanja ljudskog postojanja. Govoreći o sebi, o svojim prijateljicama – Bosankama i Italijankama – ona podstiče razmišljanja, kao što su ljubav, familija, prijateljstvo, patnja i bol. I sve to u jednoj interesantnoj i jednostavnoj priči za čitanje. Jednostavnošću i iskrenošću dodiruje minska područja, ali bez opasnosti da pri tome odleti u zrak. (Carla Del Ponte)

Enisa Bukvić je rođena u Bijelom Polju. Od svoje druge godine živjela je u Brčkom, gdje je pohađala osnovnu i srednju školu. Završila je Poljoprivredni fakultet u Sarajevu, a postdiplomske studije vezane za nauke o ishrani, na Univerzitetu „La Sapienza“ u Rimu. Poslije završenog fakulteta radila je u oblasti prehrambene industrije, jugoslovenske i italijanske. Radno iskustvo u Italiji je vezano za istraživački rad, edukaciju i međunarodnu saradnju pri nevladinim i međunarodnim organizacijama. Veoma je aktivna u radu s bosanskohercegovačkom dijasporom, kako kroz inicijative u Italiji tako i na svjetskom nivou. Živi u Rimu od 1987.godine. Objavila je knjige: Il nostro viaggio (Infinito Edizioni 2008), Naš put (Infinito Edizioni, 2011), Io, noi, le altre (Infinito Edizioni, 2012), Duemiladieci, racconto Mirsada (Seb 27 edizione 2014), [email protected] (Fuoco Edizioni, 2014). Živi u Mostaru i u Rimu.

tačno.net
Autor 2.7.2014. u 10:36