Premijer Fadil Novalić u aluminijskoj foliji!

tačno.net
Autor 18.9.2016. u 12:27

Premijer Fadil Novalić u aluminijskoj foliji!

Piše: Mr Milan Jovičić / bivši radnik firme Aluminij /

Sa svojim ministrima u Vladi, krenuo je premijer Novalić u prodaju preostalog državnog kapitala. Tako je, danas, krenuo od Fabrike duhana Sarajevo i doći će i do firme Aluminij iz Mostara.

Sramno i cinično, ako išta u našoj surogat državi i može se nazvati sramotom. Jer, njih apsolutno ne interesuju sve prethodne kriminalno-lopovske i pljačkaške radnje u firmama, ali u Aliminiju i sigurno, niti ih interesuje početni realni bilans firmi, niti ih interesuje kupac kome prodaju. Bitno im je svakako prodati preostali kapital i preuzeti finansijska sredstva, ma gdje se ona slijevala i završila.

Važno im je hitnom prodajom ovog kapitala, zatvoriti i sve crne knjige i transparentne dokaze, te tako prekriti i sve tragove kriminalcima, iz dugog lanca, od kojih je i svaka karika i svaka individua veoma znana i poznata.

Kada je Aluminij u pitanju, prije svih “čimbenici,“ od Brajkovića Mije, Bradvice Ive, Galića Mladena, Božića Vlade i drugih, preko domaćih vlastodržaca od premijera; Bičakčića, Brankovića, Hadžipašića, Mujezinovića, Nikšića do Novalića, kao i njihovih ministara Erdala Trhulja i drugih. Svi su oni, svaki na svoj način, glorifikujući “Hercegovački div,“ lažno ga predstavljajući u javnosti, dok nije pao na staklene nožice i konačno postao i najveći gubitaš u državi Bosni i Hercegovini, sa preko  250 miliona maraka. Sva rašomonijada, oko ovog diskriminatorskog privrednog kolektiva iz Mostara, veoma je poznata javnosti, ali naša podanička, poltronska i kriminalna vlast ćutke prelazi preko svih ovih dokazanih činjenica, kao i nalaza finansijske policije iz ovakve  jazbine kriminala i diskriminacije.

Dakle, ovaj licemjerni i smješkasti premijer, Fadil Novalić, sa svojim ministričićima, se polagano približava firmi Aluminij, kako bi i konačno sve prljave radnje, podatke i informacije, zamotao u aluminijsku foliju, a finansijska sredstva od preostalih 44% posto kapitala, ugurao negdje u svoje  budžetske fondove i pokrio i njihove nedolične rabote. Svakako će mu u svemu tome intezivno pripomoći i koalicioni partner, iz redova nacionalističke stranke HDZ-a i njihov  doglavnik, samozvani akademik, iz okupiranih mostarskih Bara.

Obespravljeni radnici ove firme, koji kao Bošnjaci i Srbi, nisu imali ni prilaza u firmu, već punih 20 godina, od Dejtona, traže svoja prava, bez uspjeha. Djelimično je Bošnjacima udovoljena  mizerna količina od po 7 dionica, ali su zato radnici srpske nacionalnosti i dalje ostali golaći, kao dobitnici po “nula“ dionica, a da se ne govori više o nekim drugim radničkim pravima.

Dakle, što se tiče i preostalog kapitala i daljeg statusa firme Aluminij, kao velikog gubitnika, nas radnike srpske nacionalnosti ponajmanje interesuje, neka se sve pozlati na dobrobit i Herceg Bosne, svih bojovnika učesnika agresije na firmu i grad Mostar, svih “čimbenika“ i strateškog interesa lijepe njihove Hrvatske, ali od Parlamenta i domaćih vlasti Federacije, isključivo tražimo i očekujemo, prvobitno obeštećenje u broju dionica, kakvu su dobili samo Hrvati, ali ne i Bošnjaci.

Svakako je veoma teško, često i bespredmetno slati neke poruke ovim našim vlastodršcima, poput premijera Novalića i njegove ministarske svite, ako su bez sluha i morala, bez obraza i dovoljno saznanja i umjeća, o nečemu raspravljati, a posebno o kriminalu i njegovim učesnicima i pomagačima.

tačno.net
Autor 18.9.2016. u 12:27

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija