Premijera predstave “Hotel Plaza” u Mostaru

tačno.net
Autor 15.3.2016. u 10:39

Premijera predstave “Hotel Plaza” u Mostaru

Narodno pozorište u Mostaru obavještava publiku da će dana 25. marta 2016. godine sa početkom u 20 sati, na Velikoj sceni premijerno biti izvedena dugo najavljivana predstava “Hotel Plaza” autora Neil Simona, u režiji Admira Glamočaka.

Za sve one koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za premijeru, već narednog dana bit će organizovana prva repriza, a karte kako za premijeru tako i za reprizu su već u prodaji.

“Hotel Plaza” je zanimljiva i dinamična komedija savremenog američkog autora Neil Simona, nagrađivanog brojnim svjetskim nagradama kako za pozorišna tako i za filmska ostvarenja. Između ostalog, Neil Simon je četiri puta bio nominovan za Oskara a dobitnik je i Zlatnog globusa za najbolji filmski scenario 1977. godine.

Odlična glumačka postava koju čine Admir Glamočak, Jasna Žalica, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Spahić, Ajla Hamzić, Saša Oručević i Emir Sejfić, kao i izvrsna scenografska i kostimografska rješenja koja potpisuje jedna od najboljih bosanskohercegovačkih konceptualnih umjetnica Amra Zulfikarpašić, garancija su za kvalitetnu pozorišnu predstavu koja će zadovoljiti ukuse i najzahtjevnijih gledatelja.

Tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi, uz zanimljive obrate i dinamičnu igru dovoljan su razlog da zavirimo u dešavanja u „Hotelu Plaza“ koja nam dočaravaju glumci, pod rediteljskom palicom Admira Glamočaka.

Cijena ulaznica za premijeru i prvu reprizu iznosi 10 KM, a iste se mogu kupiti na blagajni pozorišta ili rezervisati svakim radnim danom od 09 do 14 sati na telefon 036 550-128.

Takođe, rezervaciju ulaznica je moguće izvršiti i putem e- maila: [email protected] te putem facebook stranice Narodno pozoriste Mostar.

bf7136e1-d1e6-4b3c-a6a6-d958533fd409

tačno.net
Autor 15.3.2016. u 10:39