Premijera predstave “Natašin san” u MTMu

tačno.net
Autor 29.5.2015. u 14:08

Premijera predstave “Natašin san” u MTMu

Javna ustanova Mostarski teatar mladih sa zadovoljstvom Vas poziva na drugu ovogodišnju premijeru. Omladinski studio predstavlja monodramu „Natašin san“ u izvedbi Nine Popović i režiji Tanje Miletić Oručević. Premijera će se održati u utorak, 2.6.2015. u 20h u Sali Mostarskog teatra mladih u Gradskoj banji na Musali.

Predstava je nastala po motivima drame mlade ruske autorice Jaroslave Pulinovič, koja je postala pravi svjetski pozorišni hit posljednjih godina i sa velikim uspjehom je izvođena na prestižnim scenama Velike Britanije, SAD-a i niza evropskih zemalja. „Natašin san“ donosi sjajnu priču šesnaestogodišnje Nataše, štićenice dječijeg doma na ruskoj provinciji, koja u teškim životnim okolnostima dramatično preživljava tinejdžersku zaljubljenost. Sjajna kombinacija dramskih i komičnih elemenata u najboljoj tradiciji suvremenog ruskog dramskog pisma, živost i autentičnost emocionalnog svijeta jedne suvremene tinejdžerice i fantastična dinamika dramaturgije opravdano su učinili ovaj komad jednim od najzanimljivih materijala teatra za mladu publiku u svijetu danas. Prijevod i scenario predstave  razvijeni iz originalnih motiva unose lokalni mostarski kolorit u realizaciju u Mostarskom teatru mladih, no univerzalnost emocionalnog svijeta suvremene tinejdžerke ima jednak šarm i iskrenost na domaćoj sceni kao i na svim meridijanima svijeta.

Izvođačica monodrame „Natašin san“ je mlada amaterka, studentica prava Nina Popović. Omladinski studio Mostarskog teatra mladih promovira stvaralaštvo mladih uz stručno umjetničko vodstvo. U ovom slučaju svježina, spontanost i autentičnost darovite Nine Popović udružili su se sa umjetničkim i pedagoškim iskustvom Tanje Miletić Oručević, i uz savjete o glumačkoj igri Bojana Beribake dali kvalitetan umjetnički rezultat koji će neposredno progovoriti naročito mladim gledaocima.

Premijera će se održati u utorak, 2.6.2015. u 20h u Sali Mostarskog teatra mladih u Gradskoj banji na Musali., Ulaz na predstavu je slobodan.

tačno.net
Autor 29.5.2015. u 14:08

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija