Premijeru Fadile Novaliću nastavio si put kriminalnim stazama!

tačno.net
Autor 19.6.2015. u 14:13

Premijeru Fadile Novaliću nastavio si put kriminalnim stazama!

Piše: Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el./ bivši radnik Aluminija /

Domaće ulizice iz vlasti Federacije i kriminalci firme Aluminija iz Mostara na zajedničkom su zadatku pljačke državne imovine i diskriminacije radnika na nacionalnoj osnovi. Podjelili su kapital firme u omjerima 44%: 44% : 12 %, od čega su Hrvatima dodjelili obilate dionice, Bošnjacima po mizernih 7 dionica a Srbima upravo „duplo golo„ po domino efektu.

Drskosti i bezobrazlucima, praćenim kriminalnim radnjama, kraja nema.

Premijeru Vlade Federacije Fadile Novaliću, upravo si nastavio kriminalnom stazom svih tvojih prethodnika i ulizica bivših premijera Vlade Federacije, saučesnika i čuvara kriminalaca iz Aluminija, Brajkovića, Bradvice i inih.

Možda i treba tako, jer upravo i svi pripadate desnoj opciji koja osuđuje agresiju sa istoka sa srpske strane, a zapadni agresori su inače uvijek bili vaši „principijelni saveznici„ sa kojima ste i vezivali zajedničke zastave i međusobno se sporadično i „koškali„ u jeku dvostruke agresije upravo na grad Mostar i okupaciju firme Aluminij.

Upravo kada smo mi obespravljeni radnici Aluminija očekivali i nadali se premijeru Novaliću tvojim pravim potezima, u tretiranju ovih kriminalaca i pravičnom rješenju obeštećenja naših radnika, tako podlo, lukavo i perfidno predlažeš i prodaju ostatka kapitala Federacije od 44 % u ovoj firmi.

Prije no što ti prenesem poruku od našega  čuvenoga  književnika Meše Selimovića, koji vas je tako znalački i istinito definisao, htio bih ti reći i sljedeće; Premijeru Fadile Novaliću prvo kriminal i kriminalce na vidjelo dana, zatim izvrši obeštećenje radnika i posebno radnika srpske nacionalnosti u firmi Aluminij i tek tada razmišljaj o prodaji i privatizaciji dijela mizernoga i preostaloga opljačkanoga kapitala Federacije u ovoj firmi.

Kako si premijeru Fadile Novaliću sa jučerašnjom sjednicom Vlade i definitivno iskazao svoje nakane, uzurpirao si i status i nadležnosti i ministra za energetiku, rudarstvo i industriju, što radiš sve mimo zakona i pravde, možemo ti se mi radnici srpske nacionalnosti usput i zahvaliti da si i konačno imenovao jednoga Srbina, valjda prekrštenog Zdenaka u Nadzorni odbor Aluminija, umjesto da si se pozabavio i našim uzurpiranim statusom i evidentnom diskriminacijom prema Srbima, što je inače sadržano i u vašim ideološkim opredjeljenjima bratskih i domoljubnih stranaka HDZ-a i SDA. Aferim premijeru i ne zaboravi da ničija nije do zore gorila!

Poruka vama od Meše Selimovića, domaćim učesnicima u vlasti i na premijerskim pozicijama, kao i u brojnim ministarskim foteljama, od premijera Bičakčića do premijera Nikšića, pa evo i sa tobom na čelu ove Vlade Federacije:

t

tačno.net
Autor 19.6.2015. u 14:13