Preokret protiv Građana… ili kako je Feđa postao naš

Crvena hronika
Autor 27.9.2019. u 09:08

Preokret protiv Građana… ili kako je Feđa postao naš

Velež je uspio, uspio je i Feđa Dudić, Rođeni su opet na pravom kolosijeku, a ne u slijepoj ulici.

Smjena trenera je dala svoj rezultat, Dudić se pokazao kao radan, znalac i neko ko može opravdati povjerenje, a ekipa je počela igrati kao tim. Sve izgleda bolje nego smo se i mogli nadati nakon prva tri kola i razočarenja koja je zavladalo u onom dijelu Hercegovine koja diše u ritmu crvene boje.

Feđa Dudić zna ono što treba da zna i veliki je radnik, ozbiljan i predan. Takav je i njegov Velež, a takav je trener i Veležu trebao. Svaka ekipa slika je svog trenera na terenu, Feđin Velež bit će radan, ozbiljan i predan. Nastojat će maksimizirati svoje vrline, minimizirati mane i poginuti na terenu.

Dudićev Velež igra fleksibilan blok 4-4-2/4-3-3 u odbrani, izađe dovoljno visoko da oteža prenos lopte protivnika u drugu fazu napada, a opet da tromije igrače u svojoj zadnjoj liniji ne optereti prevelikim bezdanom između njih i Bobića. Trebat će tu još dosta uigravanja, ali ekipa igra ono što trener traži od njih i vjeruju mu. Ta se vjera posebno očituje u vraćanju iz rezultatskog minusa, a City je to potvrdio.

Rođeni napadaju tako što se opterećenje usmjerava na lijevo krilo na koje se izvlači Nusmir Fajić. Fajić nije krilni igrač, ali svojom staturom i kontrolom lopte fizički inferiornijeg beka, a svaki je takav, dovede u velike probleme. Brandao odlično sarađuje s njim, a Brazilac je valjda već drugu sezonu najkonstantniji naš igrač.

Vezni red je danas protiv Cityja odigrao odlično, ali će pred tim momcima bidi najveći upitnik i dalje. Riba smrdi od glave, a fudbalska ekipa igra od veznog reda. Dudić je tu neke momke podigao, neke nove otkrio, a nekima naznačio da Premijer liga zahtjeva nivo više od onoga što oni mogu ponuditi.

Zadnja linija je s Manevom dobila stabilnost i klasu više. Makedonac u kombinaciji sa Zeljkovićem mogao bi činiti odličan stoperski tandem, moderan i moćan, da stoje i na centru, onako kako Dudić sanja. Drugi dio protiv Cityja to je i pokazao.

Velež je kliknuo, igrači su reagovali, trener vidi da je uspio u ciljevima na kratki rok, uprava da je pogodila, navijači su opet u euforiji. Ponovo je život lijep u crvenom dresu.

Crvena hronika

Crvena hronika
Autor 27.9.2019. u 09:08

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija