“Priče s Izložbe” u Mostaru

tačno.net
Autor 19.10.2015. u 13:44

“Priče s Izložbe” u Mostaru

Predstavnice Phillips Collection muzeja iz Washingtona, Rachel Goldberg i Andrea Neighbors, pod pokroviteljstvom Američke ambasade u BiH i u suradnji sa OKC Abrašević, boravit će u Mostaru u periodu od 21.- 25. oktobra/listopada, gdje će održati niz radionica i predavanja za učenike, štićenike i nastavnike/pedagoge osnovnih i srednjih škola (IV Osnovna škola Mostar, Srednja škola likovnih umjetnosti “Gabrijel Jurkić” Mostar, Dječji dom „Egipatsko selo“ – Mostar), kao i za umjetnike u usponu. Polaznici radionica istraživat će narativnu sliku umjetnika Jacoba Lawrencea pod nazivom The Migration Series (iz stalne postavke muzeja Phillips Collection), te diskutirati o univerzalnim konceptima sadržanim u djelu pomenutog umjetnika, kao što su zajednica, identitet i diskriminacija.

Pored radionica za učenike i štićenike te rada sa mladim umjetnicima, predstavnice Phillips Kolekcije održat će i radionicu za nastavnike na kojoj će prezentirati metodologiju Prism.K12, koja ima za cilj integrirati umjetničke metode u podučavanje bilo kojeg predmeta, i učesnicima podijeliti priručnike za nastavu kako bi ih mogli koristiti u daljem radu.

Likovni radovi nastali u toku radionica bit će izloženi na zajedničkoj izložbi koja će se održati u nedjelju 25. oktobra/listopada u 19h u Omladinskom kulturnom centru Abrašević.

Nakon Mostara, predstavnice Phillips Collection muzeja iz Washingtona održat će radionice i u Trebinju u periodu od 26.-28. oktobra/listopada 2015. godine.

tačno.net
Autor 19.10.2015. u 13:44

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija