Priopćenje u povodu neplaniranog leta ministara vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije u Mostar

Stefa
Autor/ica 19.1.2015. u 13:44

Priopćenje u povodu neplaniranog leta ministara vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije u Mostar

Nedavni neplanirani let službenog aviona ministara vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije, Franka Waltera Steinmeiera i Phillipa Hammonda, u Mostarsku zračnu luku, koji zbog magle nisu mogli sletjeti u Sarajevu, još jedan je od markantnih dokaza da osposobljavanje mostarskog aerodroma za najzahtjevnije zrakoplove i klijentelu, nije nemoguća misija.

Naprotiv, čak i laicima je jasno da ministri tako važnih zemalja kao što su Njemačka i Velika Britanija ne bi ni izvanredno prizemljili u Mostaru ukoliko bi postojala i minimalna opasnost.

Ujedno se kao logično nameće i pitanje – Zašto ostali avioni, u slučajevima kad ne mogu sletjeti u Sarajevo, ne slijeću u Mostar, nego se vraćaju prvobitnim polazištima?

Gospodarska/Privredna komora Grada Mostara od samoga osnutka se zalagala upravo za unapređenje i proširenje kapaciteta i kvaliteta rada Međunarodnog aerodroma – Zračne luke Mostar, čime bi se dao zamah čitavome gospodarstvu, a domaći turizam konačno bi mogao raditi prema svjetskim standardima, praktično tokom čitave godine.

Komora Grada Mostara želi još jednom podsjetiti na neke ranije aktivnosti, među koje spadaju prezentacije Mostarskog aerodroma u više navrata pred domaćim i inozemnim gospodarstvenicima, organizacija prezentacije mostarske zračne luke prošle godine u Stuttgartu, te suorganizacija predstavljanja studije o mogućem prestrukturiranju vlasništva Zračne luke Mostar, koju je izradila Europska unija.

Aktivnošću i poslovnom hrabrošću članova Komore Mostar došlo je također i do realizacije poslovnog plana o uspostavi avionske linije na relaciji Mostar – Göteborg i druge destinacije u Švedskoj, posredstvom avioprijevoznika Scandjet, počevši od 2.4.2015.

Lasta Travel d.o.o. Mostar (članica Komore Mostar) i Scandjet AB skupa sa Zračnom lukom (JP Zračna Luka – Međunarodni aerodrom Mostar, također je članica Komore), rade ne dugoročnoj suradnji i otvaranju Zračne luke Mostar prema nekoliko Europskih država. Ova suradnja je i dovela do uspostave linije Mostar – Goteborg, ističe Zlatko Papac, direktor Lasta Travel d.o.o. i član Upravnog odbora Komore Mostar.

Stefa
Autor/ica 19.1.2015. u 13:44