Program za decembar Narodnog pozorišta u Mostaru

tačno.net
Autor 30.11.2015. u 14:22

Program za decembar Narodnog pozorišta u Mostaru

Narodno pozorište u Mostaru priprema izuzetno bogat i raznovrstan program za mjesec decembar 2015. godine u sklopu kojeg će biti igrane predstave kako za publiku u standardnom terminu od 20 sati, tako i predstave za najmlađe koje će biti igrane u dnevnim terminima.

Već u nedjelju, 6. decembra 2015. godine sa početkom u 13 sati naša najmlađa publika ima priliku uživati u dječijoj hit predstavi „Maša i medvjed“ rađene po motivima istoimenog animiranog filma.

Predstava je na velikoj sceni a cijena ulaznice je 5 KM.

U ponedjeljak, 7. decembra 2015. godine od 19 h publika može pogledati predstavu „Skrivene sjene“ Olivera Jovića. Riječ je o dokumentarnoj drami koja se bavi problemom nasilja nad ženama i djecom u savremenom bosanskohercegovačkom društvu, a rađena je u produkciji Centra za edukaciju mladih iz Travnika. Predstava je dio Hidden Shadows kampanje, koju provode švedska krovna omladinska organizacija Active-sobriety, friendship and peace i Centar za edukaciju mladih – CEM, u kooperaciji s IOGT International i IOGT NTO, a projekt podržava i Švedski institut.

Predstava je na maloj sceni (Studio 64) a ulaz je besplatan uz obaveznu prethodnu rezervaciju karata.

Za srijedu 9. decembra 2015. godine od 20 sati publika će imati priliku uživati u još jednoj hit predstavi, a riječ je o djelu „Dame biraju“ u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatra iz Sarajeva. Predstava već duži period oduševljava publiku širom regije a u pravilu se za istu traži karta više.

U komentarima na predstavu može se čuti da se sa iste „izlazi sa razmazanom maskarom, osjećajem napetosti trbušnih mišića i namjerom da se vratite i još barem jednom pogledate kako sedam fantastičnih glumaca nepogrešivo oživljava našu svakodnevnicu i polirajući izvlači iz prašine monotonije pod svjetlo reflektora tabu u kojem uživamo”. Predstava je na velikoj sceni a cijena ulaznice je 10 KM.

Zbog izuzetnog interesa naše publike, 17. decembra 2015. godine u 20 sati ponovo igramo „Derviš i smrt“ Meše Selimovića. Podsjećamo, predstava je nakon nekoliko godina izbivanja, na zadovoljstvo naše publike ponovo na sceni Narodnog pozorišta, a sve zahvaljujući partnerstvu sa Turskim kulturnim centrom „Yunus Emre“ Mostar. Predstava je na velikoj sceni a cijena ulaznice je 7 KM.

Repertoar za ovaj mjesec bit će zaključen onako kako je i počeo, a to je u znaku najmlađih koji će dana 19.decembra 2015. godine u 13 sati imati priliku uživati u lutkarskom mjuziklu za djecu „Festival životinjskog carstva“ autora Duška Mucala. Predstava je organizovana zahvaljujući kompaniji „Guma M“ Mostar koja istu poklanja gradu Mostaru, pa je i ulaz besplatan.

Podsjećamo, naša publika još večeras 30.11.2015. godine od 20 sati može pogledati nagrađivanu predstavu „Ajmo na fuka“ Dragana Komadine, rađene u koprodukciji Narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. Predstava se prvi put nakon dvadeset godina otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreprlićući prošlost i sadašnjost iskreno govoreći o besmislu rata. Cijena ulaznice je 7 KM. Takođe, predstava „Ajmo na fuka“ gostuje u Češkoj gdje će dana 7. decembra igrati u Pragu a već 9. decembra igra u Brnu.

Ulaznice za sve programe Narodnog pozorišta Mostar se mogu kupiti na blagajni pozorišta ili rezervisati svakim radnim danom od 09 do 14 sati na telefon 036 550-128. Rezervacija ulaznica se može izvrsiti i putem e- maila: [email protected] te putem facebook stranice Narodno pozoriste Mostar.

tačno.net
Autor 30.11.2015. u 14:22

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija