Promocija knjige “Antikvarnica snova“, autora Želimira Altarca Čička u MC Pavarotti

tačno.net
Autor 22.10.2018. u 14:14

Promocija knjige “Antikvarnica snova“, autora Želimira Altarca Čička u MC Pavarotti

Želimir Altarac Čičak  jedan je od najznačajnijih i najuticajnijih utemeljitelja sarajevske muzičke scene, pionir disk džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radio i TV emisija, promotor i organizator velikih rock koncerata, publicista i animator rock kulture, kao i pokretač mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Nedavno je „Dobra knjiga“ iz Sarajeva objavila knjigu “Antikvarnica snova“ što je njegova autobiografija/monografija, koja dokumentarno bilježi razvoj sarajevske, BiH i Ex-Yu pop rock scene čiji je bio aktivni učesnik od samih početaka do današnjih dana. Tu su i priče o promoterskim aktivnostima sarajevskih koncerata svjetskih asova Rory Gallaghera, Petera Greena, „U2“, „Deep Purple“…

Mostarcima će sigurno biti interesantni podaci iz knjige koji bilježe i mlađane predstavnike mostarske scene, grupu „Zemljotres“, predvođenu pokojnim Đokom Ćorićem, kao učesnike  pa i finaliste „Festivala pop rock grupa BiH – nove nade nove snage“ 1985. godine kao i sve učesnike od 1984. do 1992. godine.

Ova izuzetno važna publikacija nudi zanimljive detalje napisane na čak 440 stranica koje prati 200 raritetnih fotografija, od kojih veliki broj do sada nije objavljen.

Na promociji knjige “Antikvarnica snova“ će, pored autora, govoriti mostarski muzički urednci i muzičari Boris Čerkuč, Željko Martinović i Mili Tiro.

Nakon promocije slijedi i koncert poznate mostarske grupe „Bad Blues Band Bulevar“.

Promocija knjige “Antikvarnica snova“ će se održati u Muzičkom centru Pavarotti, u subotu, 27.10. sa početkom u 20:30 sati.

Ulaz je slobodan.

tačno.net
Autor 22.10.2018. u 14:14

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija