Promocija knjige i izložba u Muzičkom centru Pavarotti

tačno.net
Autor 31.5.2016. u 14:36

Promocija knjige i izložba u Muzičkom centru Pavarotti

U petak, 3.6. u 20 sati, u organizaciji Kulturnog doma iz Gorizie (Italia), udruženja žena Univerzum Mostar i MC Pavarotti, biće predstavljena knjiga “Il Carso (u prevodu Krš)” autora Massimo Crivellarija (fotograf) i Andrea Bellavite (književnik).

O knjizi će govoriti, pored autora, Enisa Bukvić, spisateljica i Hamica Nametak, kulturni radnik i poznavatelj područja Il Carso .

Publici će se obratiti i direktor Kulturnog doma iz Gorizie, Igor Komel.

Tekst je interesantan, pun historijskih informacija i onih koje su vezane za različite tradicije i lokalne identitete, a karakterističan je jer ga dopunjuju divne fotografije.

U njemu se predstavlja krš s područja Goricie i Trsta koji prikazuje predivne predjele i situacije u kojima lokalno stanovništvo nadmašuje prirodu i historijske događaje, mada ostaju vezani za svoj identitet.

Promotori knjige će ovu realnost porediti sa našom hercegovačkom, s obzirom da su područja slična sa različitih aspekata.

Inače knjiga je već predstavljena u Italiji, u Gorizii, januara 2016. godine, u okviru projekta “Bunker 1915 -1917” i pod pokroviteljstvom regiona Friuli Vendzia Giulia.

Iste večeri biće otvorena i izložba “Lux Obnubilata”, autora Joška Prinčića i Jan Prinčića, a u organizaciji Kulturnog doma Gorizia (Italia) i udruženja Seoska fronta iz Nove Gorize (Slovenija), a u okviru projekta “Bunker 1915-1917”, pod pokroviteljstvom italijanske regije Friuli Venezia Giulia.

Izložba ima historijski karakter i govori o Prvom svjetskom ratu na  području “Il Carso”.

Tagovi:
tačno.net
Autor 31.5.2016. u 14:36