Prosvjetin konvoj se vratio iz Velinog sela – pet tona pomoći uručeno najugroženijima

tačno.net
Autor 24.10.2014. u 12:06

Prosvjetin konvoj se vratio iz Velinog sela – pet tona pomoći uručeno najugroženijima

 

U organizaciji SPKD Prosvjeta i SGV Mostar, uz pomoć Misije bez granica te Global development consulting, pet tona pomoći je uručeno najugroženijim mještanima Velinog sela u opštini Bijeljina. Riječ je o selu potpuno uništenom u posljednjim poplavama u kojem do danas, većina kuća nije popravljena.

Tri kombija koja su činila konvoj pomoći u Velinom selu dočekao je velik broj mještana tog pogođenog sela u kojem nema kuće koja je ostala čitava.

Mještanima je podijeljeno pet tona različite robe, osnovnih i higijenskih potrepština, namještaja, garderobe te prehrambenih artikala.

velino-selo-prosvjeta-13

‘’Ne mogu opisati radost koju osjećamo zato što smo bili u stanju pomoći ugroženim ljudima na rubu egzistencije kojima je poplava uništila sve. Umorni smo nakon dva dana na terenu, ali sretni i ispunjeni. Čovjek tek postane svjestan srazmjera katastrofe koja je pogodila naše ljude u momentu kad dodjeljujete krevet čovjeku koji je spavao na podu, na dušeku, a nema jedne noge. Ili kad starici od 80 godina donesete poklon, a ona moli da uđete da bi vas počastila, a ne zna ni sama čime. To su dobri ljudi u velikoj nevolji i pozivam svakoga ko je u prilici da im pomogne. Mi ćemo kao SPKD Prosvjeta i SGV Mostar, u saradnji s plemenitim ljudima iz Misije bez granica te Global development consulting i svim koji mogu pomoći nastojati osigurati još pomoći za stradale u poplavama.” – istakao je Goran Kosanić, generalni sekretar SPKD Prosvjeta, Mostar.

SPKD Prosvjeta poziva sve koji su u prilici da ne odustaju od pružanja pomoći poplavljenima kojima pogotovu sada treba pomoć pred hladne mjesece koji dolaze.

tačno.net
Autor 24.10.2014. u 12:06