Prva godišnjica pobune građana Mostara: “Izdali ste i Boga i čovjeka!”

tačno.net
Autor 7.2.2015. u 17:58

Prva godišnjica pobune građana Mostara: “Izdali ste i Boga i čovjeka!”

Foto: Klix/Tačno

Na Španskom trgu u Mostaru danas se okupilo više desetina građanki i građana Mostara kako bi obilježili godišnjicu građanske pobune, okupivši se na simboličan način 5 minuta do 12 sati te noseći transpatente još jednom iskazali nezadovoljstvo odnosom vlasti prema problemima građana.

Naime, iako Mostarci nisu čak punih 365 dana prekidali svoje protestno okupljanje na Španskom trgu, danas – na godišnjicu ovih protesta – pridružio se veći broj građana, pokazujući da se od prošlogodišnjih protesta ništa nije promijenilo u odnosu vlasti prema narodu.

20150207_122436

Okupljenim građanima se obratio Muharem Hindić Mušica, Edo Vejzović, i drugi.Umjesto boljitka, kako su obećavali, vlast narod gura u sve veće siromaštvo.

“Okupilo smo se da po ko zna koji put poručimo vlastodršcima da njihovo vrijeme ističe i da su izdali narod od koga su se davno odrodili. Oni samo misle na sebe, svoje porodice i stranačke poslušnike. Za ostale građane, njih nije briga. Mi za njih uopšte ne postojimo. Ali, grdno su se prevarili. Bunt u narodu sve je veći i jednom će s političke scene otpuhati ove što su se silno obogatili, a većinu građana dovela na rub glasi”, rekao je Muharem-Mušica Hindić, vođa protesta u Mostaru.

v

20150207_122506

Godišnjica protesta koja je zajedno u svim većim gradovima Bosne i Hercegovina okupila manje od 500 ljudi pokazuje da su demokratski procesi u ovoj zemlji još daleko i da su prošlogodišnji protesti nažalost samo pozitivan inicident. Protesti u Mostaru protekli su dostojanstveno, baš kao i dosadašnji.

 

Autor: Klix/Tačno
tačno.net
Autor 7.2.2015. u 17:58