Radionice za djecu i mlade u Mostarskom teatru mladih

tačno.net
Autor 6.9.2013. u 12:21

Radionice za djecu i mlade u Mostarskom teatru mladih

Javna ustanova Mostarski teatar mladih i ove godine organizira redovni ciklus dramskih radionica za djecu i omladinu od 5 do 25 godina. Dva studija, za djecu i mlade, vodit će mladi mostarski stručnjaci – akademska dramska pedagoginja Adela Lerić i akademski glumac Boris Marić.

Rad u dramskim grupama prema najsuvremenijim metodama teatarske i dramske pedagogije koristan je za djecu i mlade u poboljšavanju socijalnih vještina i  psiholoških moći, kao što su timski rad, javni nastup i samopouzdanje. Elementi govornog izražavanja, fizičke aktivnosti te  različith oblika umjetničkog izražavanja skladno su uklopljeni u pomno osmišljen program. Ove radionice pružaju izvanrednu mogućnost djeci i mladima da kontinuirano, tokom cijele godine, učestvuju u kreativnoj i edukativnoj igri,  u sigurnom okruženju i pod stručnim vodstvom.

Ove godine će Mostarski teatar mladih proširiti ponudu različitih aktivnosti, uključujući posebnu radionicu muzike i kulturnog naslijeđa sa poznatim mostarskim muzičarima, članovima dua Arkul Atillom Aksojem i Vladimirom Mićkovićem, te su u pripremi radionice lutkarstva, kreativnog pisanja, dokumentarnog teatra i druge, u  suradnji direktorice dr Tanje Miletić Oručević i drugih umjetnika i pedagoga iz Mostara. U sljedećem periodu će građanima Mostara biti ponuđene specijalne vikend radionice u kojima će učestvovati roditelji zajedno sa svojom djecom.

Za najmlađe članove pripremljen je novi radionički prostor, u predivnom potkrovlju Gradske Banje.

Prijave se primaju na telefon 036 551 124 i Email [email protected].

Broj mjesta na radionicama je ograničen!!!

Tagovi:
tačno.net
Autor 6.9.2013. u 12:21