Rođendan eMTeeM – a 1974

tačno.net
Autor 24.2.2015. u 11:29

Rođendan eMTeeM – a 1974

Danas, 24. februara 41. je rođendan Mostarskog teatra mladih 1974. U nizu aktivnosti kojima ovaj dan obilježavamo tokom cijelog februara večeras će na Memorijalnoj sceni 2532 biti svečano. Za rođendan odigraćemo 150. reprizu predstave „Mimar“, koja je svoje premijerno izvođenje imala, takođe za rođendan 1998. godine. Za 17 godina odigrana je širom Bosne i Hercegovine, ali i svijeta, noseći poruku mladih ljudi Mostara o potrebi gradnje mostova među ljudima, a sve na primjeru istrajnosti graditelja Hajrudina koji je gradio Stari most u Mostaru nekih dalekih godina. Tim povodom biće postavljeno spomen obilježje u holu scene da trajno svjedoči o ovom vrijednom jubileju.

Prije predstave Mostarskom teatru mladih 1974 biće uručena Nagrada za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini, a za četrdesetogodišnju misiju posvećenu širenju ideje dramskog odgoja kao moćnog sredstva za preobražaj, kako svakog pojedinca, tako i društva u cjelini koja mu je dodijeljena u povodu 27. novembra – Svjetskog dana dramskog odgoja. Istovremeno, Robertu Peharu biće uručena Godišnja eMTeeM – ova nagrada „Toni Pehar“ za najbolje glumačko ostvarenje u repertoaru eMTeeM – a 1974 u 2014. godini za ulogu Othella u istoimenoj predstavi. Objavićemo i dobitnike Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja „Grozdanin kikot“ za 2014. godinu.

Razrezaćemo i rođendansku tortu, a rođendan je prilika da nam dođu dragi prijatelji i svi oni koji nas sve ove godine podržavaju i prate. Dođite da se družimo i u dobroj atmosferi rođendana dogovorimo i razmijenimo neke ideje o tome kako i kuda dalje.

Tagovi:
tačno.net
Autor 24.2.2015. u 11:29