Sa Starog mosta danas se skače 453. put, Lorens Listo pred obaranjem velikog rekorda

tačno.net
Autor 28.7.2019. u 09:28

Sa Starog mosta danas se skače 453. put, Lorens Listo pred obaranjem velikog rekorda

Kao i svake godine skakat će se na noge i na glavu, tzv. mostarska lasta, a sve u u znaku pokušaja Lorensa Liste da po 13. put bude najbolji i tako dostigne broj pobjeda u skokovima na glavu legendarnog Emira Balića.

“Svaki skok je izazov, ali ako pobijedim i 13. put to bi bio posljednji jer niko u 453 godine tradicije nema više. Toliko ima i naša legenda Emir Balić, ali imam veliki razlog zašto ga ne želim preskočiti. Emir je 60 godina predstavljao Mostar i skokove u najbolje svjetlu i digao ih na jedan viši nivo. Toliki respekt imam prema tom čovjeku da ne želim da imam više pobjeda od njega, iako bih još bar deset godina se mogao uspješno takmičiti”, kazao je nedavno za Klix.ba Listo.

Konačan broj skakača koji dolaze iz svih zemalja regije znat će se tek nakon današnjeg ljekarskog pregleda. Organizator je osigurao i niz popratnih dešavanja, a posebna atrakcija je otvorenje “Zip-linea Stari most” koji povezuje Lučki most i plato ispod Starog.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sportski partner je Olimpijski komitet BiH, a skokove su i ove godine podržali Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona i mnogi drugi sponzori.

klix.ba

tačno.net
Autor 28.7.2019. u 09:28