Savez trećih teatara BiH

tačno.net
Autor 22.1.2016. u 10:48

Savez trećih teatara BiH

Članovi Mostarskog teatra mladih 1974 minulih dana učestvovali su na glumačkoj radionici u banja Luci koju je organizovalo Pozorište mladih Dis u okviru obilježavanja 25 godina postojanja. Radionicu je vodio glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Rok Radiša, a učestvovali su mladi glumci iz Viteza, Tuzle, Mostara, Prnjavora, Banja Luke…

Paralelno sa radionicom održano je niz sastanaka o budućim zajedničkim aktivnostima između kojih valja izdvojiti pokretanje regionalnog portala dramskog odgoja koji vodi Bazaart iz Beograda, te profiliranje Saveza trećih teatara Bosne i Hercegovine.

Sporazum o osnivanju ovog Saveza potpisali su u Vitezu na dvadesetogodišnjicu potpisivanja Dejtonskog sporazuma predstavnici Gradskog kazališta mladih Vitez, Dis Pozorišta mladih iz Banja Luke i Mostarskog teatra mladih 1974.

Susret u Banja Luci protekao je u planiranju zajedničkih aktivnosti. Bila je ovo prilika da se uruče i tri godišnje nagrade Centra za dramski odgoj dodijeljene u povodu 27. novembra – Dana dramskog odgoja. Nagrade su uručene teatrima iz Banja Luke i Viteza, te Srećku Marčeti iz Novog Grada.

Odmah po povratku iz Banja Luke, juče u Društvenom domu Potoci izvedena je 502. repriza interaktivne predstave Teatra u oibrazovanju “Maske” u okviru tribine o nasilju nad djecom što ju je organizovala osnovna škola Bijelo Polje iz Potoka.

Za danas, petak 22. januara 2016. godine na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 18,00 sati biće izvedena 18 – ta repriza predstave “Presuda: Tiha likvidacija”. Predstava je autorski projekat Seada Đulića.

tačno.net
Autor 22.1.2016. u 10:48