SDP BIH HNK: Izborni pobjednici poslali jasnu poruku građanima kako će se ponašati

tačno.net
Autor 10.11.2014. u 16:38

SDP BIH HNK:  Izborni pobjednici poslali jasnu poruku građanima kako će se ponašati

Kantonalni odbor SDP BIH HNK je na sjednici održanoj 8.11.2014. godine u Mostaru razmatrao izborne rezultate na području HNK te aktuelna dešavanja u Vladi HNK.

SDP BiH svojim izbornim rezultatom na području HNK nije zadovoljan i narod je jasno rekao da nas ne vidi kao dio vlasti, a u skladu s tim bićemo konstruktivna opozicija. Konsolidacija partije i očuvanje njenog jedinstva su prioritet u narednom periodu za sve ljude SDP BiH i tome ćemo posvetiti posebnu pažnju.

KO SDP BIH HNK podržava poteze ministara u Vladi HNK vezano za donacije političkim partijama SDA i HDZ i vezano za skrivanje ugovora o privatizaciji. Sa ovim su izborni pobjednici poslali jasnu poruku građanima kako će se ponašati u narednom mandatu. Još jednom pozivamo izborne pobjednike da što prije formiraju vlast i počnu raditi u interesu građana. SDP BiH će svakako podržati sve konstruktivne prijedloge koji budu išli u smjeru boljeg života svih ljudi na području HNK ali isto tako ćemo biti glasna i jaka opoziçija svemu što nije u interesu građana, stoji u saopštenju KO SDP BiH HNK.

Tagovi:
tačno.net
Autor 10.11.2014. u 16:38