SDP HNK: Zaustavimo otimanje novca građana

tačno.net
Autor 28.10.2014. u 12:57

SDP HNK: Zaustavimo otimanje novca građana

Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP BiH HNK na sinoć održanoj sjednici, je razmatralo rezultate provedenih izbora i izvršilo analizu izbornog rezultata SDP BiH HNK.

Ne možemo biti zadovoljni rezultatima ali kao legalisti svakako prihvatamo iskazanu izbornu volju građana. U potpunosti smo spremni preuzeti odgovornost, kako na ličnom, tako i na kolektivnom planu i o tome će raspravljati Kantonalni odbor SDP BiH HNK na svojoj sjednici 8.11.2014. godine. Sa željom da građani što prije dobiju vlast, koju su birali na izborima, pozivamo izborne pobjednike da što prije i što ozbiljnije pristupe pregovorima oko formiranja nove vlasti, a nadamo se da će nastaviti projekte koje su započeli ljudi SDP-a i da će raditi na dobrobiti svih građana.

KO SDP BiH HNK, također, u potpunosti podržava demokratizaciju odnosa unutar SDP BiH i sa tim stavom će naši delegati i otići na predstojeći Vanredni kongres SDP BiH. Mišljenja smo da novo rukovodstvo odmah treba da pristupi konsolidaciji partije i krene u pripreme za lokalne izbore, a za koje se nadamo da će konačno biti održani i u Mostaru.

Na kraju smo razmatrali i inicijativu koja je na Vladu HNK došla iz stranaka pobjednica na izborima, SDA i HDZ, a koja bi valjda trebala da bude zahvalnica biračima za ukazano povjerenje. Naime inicijativa se odnosi na to da se iz Budžeta HNK ovim strankama što hitnije isplati više od 600 hiljada maraka za obnovu njihovih objekata, zapaljenih u februarskim nemirima. Pozivamo medije, nevladine organizacije, organizacije civilnog društva i cjelokupnu javnost da zajedničkim snagama zaustavimo ovo otimanje novca građana, a sve to u vremenu dok se raspada objekat dječijeg doma u Mostaru i dok javne kuhinje imaju smanjene dotacije. SDP BiH i naši, još uvijek prisutni ministri u Vladi HNK, bez pomoći cjelokupne javnosti to nisu u stanju da zaustave, navedneno je u saopštenju Centra za informisanje KO SDP BiH HNK.

tačno.net
Autor 28.10.2014. u 12:57