SDP-ove obmane, laži i demagoške floskule,sa jučerašnje konvencije u Sarajevu

tačno.net
Autor 31.3.2014. u 08:48

SDP-ove  obmane, laži i demagoške floskule,sa jučerašnje konvencije u Sarajevu

ZA DRŽAVU I ČOVJEKA

BORBA PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA

BORBA ZA BRATSTVO I JEDINSTVO , ALI BEZ SRBA

 „Ako laže koza ne laže rog„ govorili su naši stari pametni i mudri, ali ne i lukavi poput ovih. Upravo je  primjer kriminala i korupcije, diskriminacije i otuđena materijalnih i radničkih prava izraženo u ovoj firmi, gdje su SDP-ovci svojim djelovanjem po devizi za državu i čovjeka, obeščastili svoje demagoške floskule.Činjenice ukazuju da su državnu imovinu raščerupali i obezvrijedili a obespravljenim radnicima Bošnjacima dodjelili mrvice od dionica, radnike Hrvate obilato nagradili a radnike srpske nacionalnosti su izbacili sa spiskova, kao da nisu nikada ni postojali u ovoj firmi.

Upravo sinoć, zahvaljujući dnevniku TV1 sa konvencije SDP imao sam prilike vidjeti i slušati zajapurenoga, crvenkastoga premijera Nikšića koji je tako bučno i samouvjereno govorio o bratstvu i jedinstvu, za sve nas davno zaboravljenom sloganu i našoj misaonoj imenici, a na djelu je upravo isti govornik lično i neposredno dokazao i pokazao kako to izgleda u firmi Aluminij, gdje je sa svojim saradnicima u Vladi i uspio eleminisati radnike srpske nacionalnosti. Istina je, slušajući govornika i crijeva su mi se odmah počela zapetljavati, popio sam odmah jednu lozu i konstatovao sam da on to možda ne folira svoje ikebane u stranci, Miru, Tatjanu, Svetozara, Mirka i druge, koji su naši sunarodnjaci srpske nacionalnosti kao i eleminisani radnici u firmi Aluminij.

Oprosti im Bože, griješili su jer je to smio samo potvrditi i priznati njihov neprikosloveni zlatani narcis i Vožd, što će vjerovatno dalje i djelovati i na sve njegove podanike i poslušnike, da konačno promjene svoje moždane čipove, započnu razmišljati svojom glavom za dobro i države i čovjeka, za osiromašenoga građanina naše države. Biće im možda jasno da se mora biti sa narodom i uz narod, a ne samovoljno i pohlepno gledati lične interese i provoditi politiku vladanja nad narodom i dovođenja do ludila, bijede i siromaštva. Teško se to prašta, ali probajte i pokušajte, do tamo  do nekoga oktobra, ulaskom u Evropsku zajednicu, možda  i savladate gradivo uvaženoga profesora sa čela parade, šta je to dobro i za našega čovjeka i za našu državu Bosnu i Hercegovinu..

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el / bivši radnik Aluminija /

Mostar, mart 2014. god.

tačno.net
Autor 31.3.2014. u 08:48

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija