Selma, ne naginji se kroz „pendžer„

Izdvajamo

  • Bolna su i tragikomična dešavanja u cjelokupnom našem izbornom sistemu i općenito u vlasti, na svim nivoima, ako se još zna  sa brojnim primjerima da su mnogi bili u stanju i vjeru mijenjati za svoje interese pa makar kao i „ostali„ uletili i parlamenat na višem nivou.

Povezani članci

Selma, ne naginji se kroz „pendžer„

Zašto sa srpske liste „mostarskih dodikovaca„ nije niti jedan Srbin ušao u Skupštinu Kantona, niti bio predložen za parlament na višem nivou, svakako je rezultat i međusobnih dobrih odnosa i dogovora, dva jarana malo jača, dva đilkoša i svirača, guslara i orguljaša, Dodika i Čovića, svakako na račun Srba iz Mostara.

Zastupnica Selma Drljević zbog odluke CIK-a napustila sjednicu Skupštine HNK

Naša draga, pametna, veoma aktivna, Selma Drljević  kao delegat Skupštine HNK, po prvi puta je osjetila, na startu svoga mandata, svu gorčinu našeg pogubnog sistema.

Veoma ambiciozna i poletna, kao mladi naš kadar, mostarski, treba da zna da dolazi njeno vrijeme jer će ga ona i njena generacija ustrojiti prema željama potrebama i zahtjevima građana koji su i njoj dali povjerenje.

Zato naša draga Selma slušalice u uho i poslušaj divnu pjesmu „Selma, ne naginji se kroz prozor„.

Selma Drljević- foto: R. D./Klix.ba

Čudna jada u našem cjelovitom izbornom sistemu gdje nam razno-razni hohštapleri, nacionalisti i foteljaši, prema svojim aršinima kroz nacionalne interese ostvaruju svoje sopstvene interese.

Kada se, napravi analiza „foteljaša„ u klupama parlamentaraca svih nivoa zakonodavne vlasti odmah se može uočiti da je vrh i čelnici stranaka po ko zna koji puta sebi obezbjedio fotelje u parlamentima.

Ako ne sa kandidatskih lista koristili su i kompenzacione mandate samo da bi realizirali svoju sujetu udobni i dobro plaćeni poziv za period mandata a da budu još mudriji da kažu NE vlasti ugodnije je biti u opoziciji, te bez odgovornosti, lagano i bez srkleta četiri godine grickati „bademe„.

Analizira li se HNK i njegovi kandidati u dom naroda, po odluci i pravilima CIK-a, nameće se pitanje zašto to četiri HDZ-ovca, jedan Srbin i jedan Bošnjak.

Za neupućene, treba biti jasno da je pored tri Hrvata „čistokrvna„  izabrana i tobožnja Srpkinja Zora Dujmović, inače članica godinama nacionalističke stranke u Hrvata, tzv. HDZ-a.

Da li ovo smeta HDZ-u i njihovom čelniku, orguljašu iz Bara, „čistokrvnom„ Hrvatu, Draganu Čoviću, koji je radi sopstvenih interesa  digao ogromnu „halabuku„ oko izbora Željka Komšića u Predsjedništvo. Nije li ovaj primjer dovoljan da se sagleda izbor Srpkinje u Dom naroda  od strane tih istih „fašisoidnih i čistokrvnih„ Hrvata.

Da li će, možda, veoma brzo uslijediti i nova dekleracija HNS-a, sa samokritičkim osvrtom uticaja Hrvata na izbor srpskih predstavnika u Dom naroda uz pomoć i CIK-a i međunarodne zajednice?

Zašto sa srpske liste „mostarskih dodikovaca„ nije niti jedan Srbin ušao u Skupštinu Kantona, niti bio predložen za parlament na višem nivou, svakako je rezultat i međusobnih dobrih odnosa i dogovora, dva jarana malo jača, dva đilkoša i svirača, guslara i orguljaša, Dodika i Čovića, svakako na račun Srba iz Mostara.

Bolna su i tragikomična dešavanja u cjelokupnom našem izbornom sistemu i općenito u vlasti, na svim nivoima, ako se još zna  sa brojnim primjerima da su mnogi bili u stanju i vjeru mijenjati za svoje interese pa makar kao i „ostali„ uletili i parlamenat na višem nivou.

Svakako je naša mlađana, draga, poštena i pametna Selma i ispoljila svoju ljutnju i napustila zasjedanje u Skupštini.

Poruka je naša, trezvenih i umnih, normalnih građana, ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine da se Selma, zaista, ne naginje kroz prozor da podigne glavu i vedra čela ide samo naprijed.