Sjajni Jasna Žalica i Admir Glamočak uz mostarske glumce u NPM-ovoj komediji “Hotel Plaza”

tačno.net
Autor 3.4.2017. u 11:19

Sjajni Jasna Žalica i Admir Glamočak uz mostarske glumce  u NPM-ovoj komediji “Hotel Plaza”

Nakon pune sale na posljednjoj izvedbi, predstava “Hotel Plaza” Narodnog pozorišta Mostar ponovo je na repertoaru u petak, 7. 4. 2017. u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a.

Hit komedija po tekstu nagrađivanog američkog dramatičara Neila Simona, u režiji Admira Glamočaka, koji u ovoj predstavi i igra uz Jasnu Žalicu i članove ansambla Narodnog pozorišta Mostar, govori o ljubavi, usamljenosti i otuđenosti, o tome šta smo postigli, šta nismo a mislimo da smo mogli… O ljubavi, braku, snovima, starenju. Sve to ispričano sa scene na zabavan i duhovit način kroz sjajnu glumačku igru. U predstavi igraju Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Saša Oručević.  Kostimografiju i scenografiju predstave potpisuje Amra Zlufikarpašić.

Jesmo li mogli više, jesmo li mogli bolje, jesmo li živjeli svoje živote onako kako se od nas očekivalo ili smo sami birali svoj životni put? Je li naš život danas samo rezultat okolnosti ili smo mogli i drugačije? Na kraju, jesmo li sretni? Predstava “Hote Plaza” je komedija koja će vas podsjetiti na ljubav i snove, zabaviti i nasmijati. Dođite i uvjerite se zašto je tako gledana.

Predstava je premijerno izvedena prošle godine i već je nagrađivana na teatarskim festivalima: glumica Jasna Žalica je za ulogu Karen Nash u predstavi “Hotel Plaza” osvojila glumačku nagradu na 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH u Jajcu, a Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u ovoj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na 13. Međunarodnom festvalu komedije “Mostarska liska”.

“U vrijeme teatara velikih koncepata, teatra koji se obračunava s aktuelnim poltičkim trenutkom, naš izbor teksta jeste komedija ‘Hotel Plaza’ izvrsnog dramatičara Neila Simona sa tri priče o ljubavi iz raznih uglova, sa ispitivanjem međuljudskih odnosa na komičan način, i to tamo u nekom New Yorku, što nam se čini kao pravi pogodak u izboru za izuzetnu mostarsku publiku. Vođeni činjenicom da teatar treba i da zabavi, da pomogne pobjeći iz svakodnevnice i ličnih problema, ipak znamo da ćemo u bar jednoj od tri priče prepoznati sebe ili osobu pored sebe”, zapisao je o predstavi reditelj Admir Glamočak.

Cijena ulaznice za “Hotel Plazu” je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom za učenike, studente i penzionere.

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Tagovi:
tačno.net
Autor 3.4.2017. u 11:19