Skrnavljenje državnih simbola: U Mostaru osvanula zapaljena zastava BiH

tačno.net
Autor 19.6.2014. u 12:27

Skrnavljenje državnih simbola: U Mostaru osvanula zapaljena zastava BiH

Nekoliko sličnih slučajeva zabilježeno je prethodnih nekoliko dana, odnosno od početka Svjetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu na kojem nastupaju reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine

U naselju Balinovac u Mostaru jutros je na jednoj od ograda osvanula zapaljena državna zastava Bosne i Hercegovine te zastava Republike BiH poznatija kao zastava sa ljiljanima.

Kako je navedeno u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona zasad nije zaprimljena prijava u vezi sa pomenutim slučajem. Zastava je prema nezvaničnim informacijama sa terena zapaljena tokom noći nakon utakmice reprezentacija Hrvatske i Kameruna na Mundijalu.

Pobjeda naših zapadnih komšija burno je proslavljena u dobrom dijelu Bosne i Hercegovine. Nažalost, u zapadnoj Hercegovini, tačnije u Čitluku, “navijači” su slavili pobjedu Hrvata uz pjesmu “Je*em te Bosno”…

Nekoliko sličnih slučajeva zabilježeno je prethodnih nekoliko dana, odnosno od početka Svjetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu na kojem nastupaju reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Navijači dviju zemalja u Brazilu udružili su se u navijanju najprije za jednu, a potom za drugu reprezentaciju i osudili svaki vid vandalizma i skrnavljenja državnih simbola.

AA

 

tačno.net
Autor 19.6.2014. u 12:27