Spektakl: brodvejski hit mjuzikl u Mostaru!

tačno.net
Autor 17.3.2017. u 13:24

Spektakl: brodvejski hit mjuzikl u Mostaru!

Foto: Justin Barbin

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, Dolphin Show Univerziteta Northwestern iz Čikaga (Northwestern University’s Dolphin Show from Chicago) i Narodno pozorište Mostar s ponosom vam predstavljaju komični rock mjuzikl “Mali dućan strave” u četvrtak, 23. 3. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar!

Sa rock’n’roll hitovima iz 1960-tih godina, presmiješnim likovima i talentiranom mladom američkom postavom direktno iz Čikaga, ovaj rock mjuzikl-komedija oduševljava publiku svih uzrasta. “Mali dućan strave” se izvodi putem specijalnog aranžmana sa Music Theater International (MTI). U Narodno pozorište Mostar dolaze u sklopu bh. turneje. Na izvedbu u Mostar dolazi i Paul Horowitz, zamjenik ambasadorice SAD-a u BiH.

Od nagrađivanog dvojca Alana Menckena i Howarda Ashmana (kompozitor i tekstopisac koji su stvorili Malu sirenu i Ljepoticu i zvijer) u Mostar dolazi “Mali dućan strave” (The Little Shop of Horrors), priča o mladiću Seymouru Krelbornu, siromašnom mladiću u cvjećari koji sanja o boljem životu sa svojom tajnom simpatijom, Audrey. Kada Seymour otkrije egzotičnu biljku i preko noći postane poznat, pomisli kako je našao put do Audreynog srca, ali ne sluti da biljka ima mozak i vlastiti tajni plan da zavlada svijetom!

Redateljica mjuzikla je Maggie Monaha, a producenti Janie Dickerson i Bailey Sutton.  Pozorišni program Northwestern Univerziteta uz Čikaga, koji ove godine slavi 75 godina postojanja, svrstava se među deset najpoznatijih u svijetu, a u pozorišnoj filmskoj sceni dao je mnoga poznata imena, kao što su Warren Beatty, Charlton Heston i David Schwimmer. Ulaznice su u prodaji, cijena karte je 10 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 7 KM.

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati, na dan predstave od 18 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

tačno.net
Autor 17.3.2017. u 13:24

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija