Mostarski srednjoškolci ponovno u akciji: I dalje želimo znati

tačno.net
Autor/ica 28.4.2013. u 21:09

Mostarski srednjoškolci ponovno u akciji: I dalje želimo znati

Piše: Nikola Vučić

Akcija u organizaciji članova Mreže vijeća učenika kantona (mreVUK-a) pod nazivom ‘I dalje želimo znati’ održat će se 6. svibnja 2013. godine na Španjolskom trgu u Mostaru s početkom u 12 sati. 

Organizatori pozivaju sve srednjoškolce da se pridruže akciji te zajedno sa njima pošalju poruku svojeg negodovanja zbog kršenja učeničkih prava u srednjim školama.

“Ovom akcijom srednjoškolci žele dokazati da i oni imaju svoja prava i da se za njih svojim zalaganjem mogu izboriti. Također, ova akcija govori da i mi mladi sudjelujemo u donošenjima zakona. Osim što će se ova akcija na već naveden datum održati u Mostaru, održat će se također i u Čapljini tog istog dana. Cilj akcije je naravno isti. Iz svake škole u HNŽ-u doći će oko prilike 30 učenika koji će u svojim školama zajedno sa svojim koordinatorima izraditi transparente sa određenom porukom koja će, naravno, biti upečatljiva. Nakon što se svi okupimo napravit ćemo šetnju oko parka Zrinjevac.

Ovo je samo jedna od akcija koju je mreVUK organizirao u ovoj školskoj godini. Nadamo se da ćemo kao i sve predhodne akcije i ovu uspješno realizirati i da će i ona pokazati zadovoljavajuće razultate”, kazala je za naš portal Petra Milas, potpredsjednica mreVUK-a HNŽ-a

tačno.net
Autor/ica 28.4.2013. u 21:09