Šta radi MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i zašto ne zaštiti državnu imovinu

tačno.net
Autor 8.7.2016. u 11:39

Šta radi MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i zašto ne zaštiti državnu imovinu

Ovih dana smo svjedoci kako Vlada HNK po hitnom postupku kreće u zapošljavanje ljudi u ministarstva i agencije, što su potvrdili svojim zaključkom od 30.06.2016 godine. Izbori se bliže i osiguravanje dodatnih glasova, kroz budžetsko zapošljavanje, je prioritet vladajućim strukturama iz SDA, HDZ i SBB. Nije im važno što građani nemaju gdje da se liječe, nije im važno ni što Skupština HNK faktički i ne funkcioniše, nije im važno ni što cijeli kanton živi na apartima i što ništa od brojnih obećanja nisu ni pokušali ispuniti.

Ipak kap koja prelijeva čašu, a dešava se u tišini i daleko od očiju javnosti, je Fabrika duhana Mostar. Taj spomenik vladavine SDA i HDZ i njihovog tornada kroz mostarsku privredu ovih dana dobija završni udarac ove ubojite grupacije. Nakon što su prije skoro desetak godina ugasili proizvodnju u ovoj fabrici, što je jedinstven slučaj u svijetu, danas su odlučili da joj po oprobanom receptu namjene sudbinu brojnih mostarskih preduzeća.

Praveći se da niko ništa ne vidi, vladajuće strukture žmure na svakodnevno uništavanje nepokretne imovine Fabrike duhana Mostar, a sa ciljem obaranja njene vrijednosti, kako bi je neki tajkun kupio za jednu marku. Prvo je skinuta kapija, zatim se desio požar, a ovih dana smo svjedoci svakodnevnog pljačkanja svega što je u objektu preostalo, a može se uništiti i prodati za sitne pare.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je Fabriku duhana Mostar planirala prodati ove godine i pitamo se za čiji interes i zbog koga se uništava imovina ovog preduzeća? Ko je stranački tajkun koji je bacio oko na najstarije mostarsko preduzeće? Kakav tržni centar ili neki drugi objekat tu misli da otvori? Šta radi MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i zašto ne zaštiti državnu imovinu ili se bave samo nabavkom vozila?, stoji u saopštenju  GO SDP BiH Mostara.

tačno.net
Autor 8.7.2016. u 11:39

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija