Studenti iz Mostara osvojili nagradu publike

tačno.net
Autor 4.8.2014. u 15:46

Studenti iz Mostara osvojili nagradu publike

Studenti sa mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija osvojili su nagradu publike za najbolji projekat u, takmičenja u Seattleu.

Nakon što su u protekla dva dana proglašeni pobjednici Microsoft Imagine Cup 2014 takmičenja u partnerskim i glavnim kategorijama, zadnjeg dana takmičenja održana je javna prezentacija studentskih projekata u Muzeju historije i industrije u Seattleu. A ‘Imagine Cup 2014’ Avanade nagradu publike za najbolji projekat osvojio je tim “Chemicalium” iz Bosne i Hercegovine, koji čine Amra Buljubašić, Ema Begulić, Hamza Sabljaković i Samir Šupčić iz Mostara.

Naši studenti su u Seattleu prezentirali aplikaciju “Chemicalium”, namijenjenu učenicima osnovnih škola, koja omogućava učenje hemije korištenjem pametnih telefona i NFC tehnologije.

– Put do finala takmičenja u Seattleu nije bio jednostavan, budući da smo na projektu radili gotovo 8 mjeseci. Ipak, studenti su svo vrijeme vjerovali da se mukotrpan rad isplati, te su, pored znanja, u ovaj projekat ugradili i srce – kazao je Mohamed El Zajat (El-Zayat), viši asistent na FIT-u.

avaz.ba

tačno.net
Autor 4.8.2014. u 15:46