Sutra počinje MAT fest broj 7

tačno.net
Autor 19.3.2017. u 15:29

Sutra počinje MAT fest broj 7

Sutra, 20. marta 2017. godine na Svjetski dan teatra za mladu publiku u organizaciji Mostarskog teatra mladih i Centra za dramski odgoj biće otvoren MAT fest broj 7, festival koji promoviše nove teatarske forme i pristupe umjetnosti teatra, festival koji daje šansu alternativnom teatarskom organizovanju i istraživanju teatarske umjetnosti.

Trajaće 8 dana do 27. marta Svjetskog dana teatra.

Biće izvedeno 8 predstava, od čega su tri premijere, te će biti održana Svečanost u povodu 20 godina postojanja Centra za dramski odgoj. I prvog i posljednjeg dana biće čitane poruke upućene kako publici, tako i samim stvaraocima, što ovaj festival čini i festivalom publike. Upravo zato publika će birati laureate festivala i nagrade Zlatni, Srebreni i Bronzani šipak dodijeliti po svom izboru.

Posebno ističemo da će posljednjeg dana festivala biti praizveden tekst Ljubice Ostojić “Čelična Lady” kojim dugogodišnja glumica Narodnog pozorišta u Mostaru Hadžija Hadžibajramović obilježava 50 godina umjetničkog rada.

A sutra, prvog dana, pored čitanja poruke upućene u povodu Svjetskog dana teatra za mladu publiku, koju je uputio Francisco Hinojosa, pisac iz Meksika, biće izvedena peta repriza eMTeeM – ove interaktivne predstave Teatra u obrazovanju “Hoću letjeti” koja tretira problem ovisnosti.

Najava mat festa 2017. copy

tačno.net
Autor 19.3.2017. u 15:29