Svečano obilježena dvogodišnjica djelovanja udruženja “Zajedno za naš grad”

Zlatko Serdarević
Autor 8.3.2017. u 10:57

Svečano obilježena dvogodišnjica djelovanja udruženja “Zajedno za naš grad”

Svečanost je počela promotivnim spotom koji je realizovan uz podršku  poznatih sportista, prijatelja i poštovaoca ovog udruženja koje je do sada zabilježilo impresivne rezultate kroz niz akcija ne samo na lokalnom nivou nego i na prostorima cijele Bosne i Hercegovine.

– Večeras su sa nama poznati sportisti kao i predstavnici firmi, ustanova i asocijacija bez čijeg razumijevanja i podrške ne bi ostvarili dobre rezultate s kojim se zaista moramo ponositi. Odziv donatora je svakim danom sve veći tako da i mi imamo više aktivnosti. S obzirom na ekonomsku situaciju zadovoljan sam s postignutim, izjavio je Nermin Mehić, osnivač i predsjednik UG Zajedno za naš grad.

17195588_10210201631011827_568828118_o

Administratorica udruženja Sabina Merdan je u obraćanju kazala da su prioritet pružanja pomoći usmjerili ka djeci, bolesnim i starim licima, samohranim majkama kao i ugroženim porodicama bez primanja.

Na okupu su se našli poznati sportisti i sportistkinje a tu je bila i Amina Kajtaz, plivačka rekorderka i olimpijka.

– Sretna sam što sam dio ovog tima i što mogu predstavljati grad preko jedne udruge kakva je ova koja obilježava dvije godine djelovanja. Isto tako izražavam izuzetnu radost što mi sportaši na ovaj način ujedinjujemo grad iako je nažalost podijeljen. Međutim, zajedničkim snagama mi činimo korake ka ujedinjenju Mostara. Imamo pozitivnu energiju, oko nas je sve pozitivno i na taj način ostvarujemo tu misiju.

UG 10

Bokser Ervir Šendro se odazvao pozivu volontera pri ovom udruženju i dao svoj prilog akcijama kao i prilikom snimanja spota.

– Ovo je jedna prelijepa priča što se tiče mladih u Mostaru. Nadam se da će ovo uroditi dobrim plodom i mislim da još više sličnih akcija trebamo ostvariti, akcentirao je Šendro.

Tekst pjesme za koju je urađen spot djelo je Makka i kako kaže želio je dati poruku o uzvišenom djelovanju ovog udruženja koje nikog ne može ostaviti ravnodušnim.

– Poruka ove pjesme je da moramo biti svjesni očuvanja okoline, o potrebi ljudi oko nas i da utičemo da što više zajednički pomažemo ugroženim. Moramo se usresrediti na pomaganje na lokalnom nivo a zatim širiti taj krug sve više, riječi su Makka.

Ibro Puce je najmlađi aktivni član udruženja koji je stekao velike simpatije ne samo u krugu članova udruženja nego i u Mostaru. Mnogi ga već vide na mjestu predsjednika.

– Za nas ova svečanost sa promotivnim spotom predstavlja veliki uspjeh jer su nam se svi poznati sportisti odazvali pozivu da uzmu učešće u spotu.

UG 3

Zanimljiva je činjenica da mladi sportisti osjećaju ovo udruženje kao mjesto preko kojeg mogu iskazivati ne samo humanitarnu misiju nego je ono u isto vrijeme i mjesto gdje se spajaju.

– Učešće u ovom društvu pruža pozitivnu atmosferu mladih Mostara zato što ova udruga teži da se mladi ujedine radeći na zajedničkim projektima i da time grade bolju budućnost, oduševljeno je izjavio bodi bilder Tomislav Damjanović.

Ivona Ćavar, najbolja sportašica u 2016. godini, nije krila radost što joj se otvorio prostor za bolje upoznavanje svih stanovnika grada.

– Ovo je jedno predivno udruženje i jedan od način da se ljudima približimo. Velika mi je čast i drago mi je da sam postala član ovog udruženja, naglasila je Ivona, dodajući da će se uvijek rado odazivati na slične akcije.

Plesni studio Mo stars dugo godina uspješno vodi Nataša Jekić. Na startu se prepoznali cilj udruženja i stavili  su se na raspolaganje.

– Uključili smo se od prvog dana da damo svoj prilog u radu ovog udruženja. Predivno iskustvo i iskreno se nadam da će se ostvariti svi zacrtani ciljevi udruženja, a mi ćemo uvijek biti uz njih.

 UG4

Na kraju su podijeljene zahvalnice nakon čega je uslijedila rođendanska torta. U ulozi voditeljice programa nalazila se Vesna Krtalić.

UG 2

Zlatko Serdarević
Autor 8.3.2017. u 10:57