SVETLANA BROZ I GRADIMIR GOJER POSJETILI KLUB BOEMA

tačno.net
Autor/ica 10.6.2015. u 17:30

SVETLANA BROZ I GRADIMIR GOJER POSJETILI KLUB BOEMA

Piše: Zlatko Serdarević

Svetlana Broz, direktorica nevladine organizacije Gariwo iz Sarajeva zajedno sa rediteljem i književnikom Gradimirom Gojerom, posjetila je Klub Boema i tom prilikom poklonila paket knjiga u kome se nalazi izbor od deset izdanja ove nevladine organizacije, kao i brošure Nagrada Duško Kondor za građansku hrabrost.

Gariwo provodi Akciju 3000 knjiga za biblioteke u Bosni I Hercegovini uglavnom za biblioteke srednjih škola ali i za brojne asocijacije. Svetlana Broz poklonila je paket knjiga voditelju Kluba Boema gagi Šemrdu, poželivši da fond njihove matične biblioteke bude što veći.

Dirnuta sam vašim dočekom, pažnjom i susretljivošću ali i jednostavnošću koju primjećujemo. Ovo mjesto ima posebnu aromu i sve upućuje na zaključak da ste odabrana ekipa koja jedinstveno diše. Biće još knjiga a vi se nalazite na spisku naših destinacija za poklone. Ova članska karta mi mnogo govori o vašoj otvorenosti i svakako je doživljavam kao izraz vaše plemenite geste, kazala je Svetana Broz, predsjednica NVO Gariwo.

boemi predaja clanske broz

Gaga Šemrd je uručio člansku kartu počasnog člana Svetlani Broz izražavajući veliku zahvalnost za poklon.

Najtolplije se zahvaljujemo na pažnji koju ste nam pružili i prepoznali mjesto u kome se sastaju ljudi širokih nazora, naši članovi i njihovi  prijatelji koji ne poznaju niti priznaju bilo kakve razlike osim onih vezanih prije svega za ljudske  vrijednosti. Ovo je mjesto gdje se sastaju građani iz cijelog grada u kome se afirmišu tradicionalne vrijednosti multietničkog života i dobrosusjedskih odnosa. Uvije smo cijenili pisanu riječ a znano je da su neki književnici, pjesnici i uopšte umjetnici sa ovih prostora bili istinski boemi. Vaš gest je za svaku pohvalu i jasno emanira razumijevanje za naše članstvo, kazao je Gaga Šemrd.

U izdanju ove nevladine organizacije izašla je posljednja zbirka poezije Gradimira Gojera naslovljena “Šekspirov sonet u Trapistima” koja je te večeri, u organizaciji centra za kritičko mišljenje i portal tacno.net, promovisana u Hotel Bristolu.

tačno.net
Autor/ica 10.6.2015. u 17:30