TREBALO JE DAVNO PROTESTOVATI! ALI NIJE KASNO AKO BUDEMO ISTRAJNI I ZAJEDNO!

tačno.net
Autor 14.6.2013. u 15:22

TREBALO JE DAVNO PROTESTOVATI!  ALI NIJE  KASNO AKO BUDEMO ISTRAJNI I ZAJEDNO!

Počelo je davno dok su u Mostaru i FBiH vladali neprikosnoveno SDA i HDZ! Zna se! Skoro sve se zna, ali ima značajnih događaja (iz vremena kad je Fah-Riz bio ministar obrazovanja) o kojima se malo zna.

Piše: Behdžet Mesihović

Duga je to priča, ali ukratko: “desilo se da je prije 2000-te, pouzdano znam da je bilo u avgustu ili septembru”, Univerzitet je dobio mjesečnu tranšu 35.000 KM a Sveučilište skoro 400.000 KM” – “zalutalo” je obavještenje o tome na “upravu” Uaniverziteta ili je neko iz Sarajeva ko je bio protiv toga namjerno “pogriješio”.
Na kraju većina je “normalnih”, ali su mnogi u SDA!!
To ih obavezuje da rade kako “beg” kaže, mada je mnogo “cigana” koji se oko love motaju!
Rahmetli prof dr Sule Dizdarević, tada predsjednik Savjeta Univerziteta, dočekao me je (kad sam se vratio s odmora) s tim haberom znajući da nisam spreman da šutim.
Postavio sam pitanje o tome na NNV-ću Građevinskog Fakulteta i upućen je “pismeni” zahtjev Savjetu Univerziteta. Zatalasalo se i “zalajalo” se prema Sarajevu.
Ali “dok kučići laju lopovi nesmetano rade svoj posao”!!
Ne znam da li je u direktnoj veza sa tim da je uskoro skoro cijela “uprava” Univerziteta otputovala na “studijsko” putovanje u Barcelonu!?
AFERIM!

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/mostarski-studenti-istakli-svoje-zahtjeve#.Ubo5tRIr9iA.facebook

P. S. Loše je ako se studenti podjele (tj. dozvole podjelu) u dvije grupe: one na Univerzitetu i studente na Sveučilištu!
Samo zajedno, bez obzira na vjeru i rasu ili bilo kakve druge podjele, moguće je postići i zadržati bolje uslove za sve ljude koji se bilo kako pojavljuju na tržištu rada (raniji naziv najamni radnici ili “proleterijat”, tj. svi oni koji žive od svog rada, ranije radnici);  podjele koriste samo onima koji iskorištavaju tuđi rad i manipulacijom dolaze do koristi (tu spada, danas hipertrofirana, birokratizirana administracija koja služi vlast i otuđila se od “radnika” u širem smislu)…

Studenti se spremaju da rade u struci, ali imaju izbor da se već u studenstkoj fazi opredjele ili za jednu ili za drugu “klasu”…
Časno je biti “radnik”!

 

tačno.net
Autor 14.6.2013. u 15:22