Trojac za kupovinu vremena u Aluminiju

Trojac za kupovinu vremena u Aluminiju

Prošla su već tri mjeseca od kada se isključila struja ovoj firmi, kupuje se vrijeme u aranžmanu vlade Federacije, premijera Fadila Novalića i njegovog ministra Nermina Džindića i menadžmenta Aluminija, odnosno Dražena Pandže, direktora firme Aluminij.

Šta reći ili napisati novo, već podržati konstataciju hrvatskih medija, bliskih HDZ-u, da je AGONIJA u Aluminiju i sa Aluminijem.

Nažalost, agonija je u državi i sveukupnom društvu, a građani trpe i dišu, poput jazavca Petra Kočića, sve od neke miline.

Prošla su već tri mjeseca od kada se isključila struja ovoj firmi, kupuje se vrijeme u aranžmanu vlade Federacije, premijera Fadila Novalića i njegovog ministra Nermina Džindića i menadžmenta Aluminija, odnosno Dražena Pandže, direktora firme Aluminij.

Za to vrijeme, tobožnji potencijalni investitori obilaze firmu Aluminij, kao snimaju stanje i vrše dubinsku analizu, koga ili čega, nije nam jasno.

Sve je nekako postalo tajanstveno, dolaze Kinezi i Arapi, da osmisle sve ono što institucije ove države ni godinama nisu bile u mogućnosti – da izvrše analizu i bilans stanja, da ne govorimo o mahinacijama i kriminalu koji je odrađen u samoj firmi Aluminij.

U vremenu kada je došlo do gašenja firme, tj. isključenja električne energije za firmu, to je bilo ekskluzivno i prvorazredno političko pitanje, a danas je to već zaboravljeno od glavnih stranačkih interesa HDZ-a i SDA i njihovih uticajnih političkih kadrova.

Sve trenutne aktivnosti sa dovođenjem i aktivnostima ovih potencijalnih investitora ušlo je u sferu tajenstvenih dešavanja, u domenu je samo premijera Novalića i njegovog ministra Džindića, kako bi i potrošili kupljeno vrijeme do konca ove godine.

Cjelovita agonija će se okončati, kada svi oni ispadnu iz procjepa Kineza i Arapa, te normalno ostane nužnost neminovnog stečajnog procesa.
Da li će već tada, ovi besmrtni kadrovi u Bošnjaka i napustiti svoje fotelje ili će se i dalje zadržati, prema dogovoru sa svojim koalicionim partnerom iz HDZ-a, kako bi i dalje zajednički nastavili potkradati ovu nam državu i njene krajnje finansijske mogućnosti.

Možda će tada i biti kasno ali su isti, kao i svi njihovi prethodnici iz vlada Federacije, svakako zaslužili da se nađu na optuženičkoj klupi sa ostalim čimbenicima koji su doveli do propasti firme i ove agonije.

Tako se brižno angažuju na obezbjeđenju finansija za nadoknade zaposlenicima, onih sa otpremninama i drugih sa platama, a trajno se prave englezi – šta sa radnicima Srbima, dijelom Bošnjaka i nepodobnih Hrvata, kojima treba uplatiti obeštećenja kao i nedodijeljene dionice.

Zaboravljaju na diskriminaciju prema Srbima i Bošnjacima u ovoj istoj firmi i lažnom hercegovačkom divu kao i dugogodišnjoj zabrani ulaska u firmu zvaničnih predstavnika državnih institucija.

Zato se i postavlja ozbiljno pitanje, dokle će se i Fadil Novalić i Nermin Džindić tako i dalje ponašati kao da je priča o njihovoj babovini ili prćiji iz koje će izvlačiti i ulagati državni novac, odnosno novac i doprinose svih građana ove nam države?

Ostaje nam, da vidimo, hoće li nam i za sljedeći vladin kupleraj, Bakir, Fahrudin i Dragan, zadržati i dalje isto osoblje sa Jelkom, Fadilom i Nerminom, kao dokazanim i pouzdanim majistorima svoga zanata.