U Mostaru se održava inženjerski seminar o mobilnim aplikacijama

tačno.net
Autor 9.10.2014. u 09:59

U Mostaru se održava inženjerski seminar o mobilnim aplikacijama

Tehnički klub Univerziteta „Džemal Bijedić“ – BEST Mostar organizuje inženjerski seminar na temu “Mobilize Your Future Today”. Kurs će se održati od 11. do 19. oktobra 2014. godine, a tema je vezana za razvoj mobilnih aplikacija. Ovo je drugi put da se jedan ovakav projekat organizuje u Mostaru u organizaciji BEST-a.

Mostar će ove jeseni posjetiti 22 studenta iz cijele Europe koji će kroz 9 dana učiti o razvoju i plasmanu mobilnih aplikacija, a na kraju će dobiti diplome i jedan ECTS bod. Osim predavanja, koja će se održati u Fondaciji za inovacijski i tehnološki razvoj – INTERA, za njih će se organizovati razne društvene aktivnosti koje imaju za cilj upoznavanje kulturnih i historijskih obilježja Bosne i Hercegovine. Predavanja će omogućiti predstavnici kompanija koji su ove godine podržali ovaj projekat, među kojima su i ovogodišnji pobjednici Imagine Cup-a balkanske regije, koje je najveće svjetsko programersko takmičenje u organizaciji kompanije Microsoft.

Ovaj projekat ne bi bilo moguće realizovati bez podrške Univerziteta „Džemal Bijedić“, Unije studenata ovog univerziteta, INTERA tehnološkog parka i kompanija (sponzora projekta): Nsoft, Ramex, Cox4 i MSS.

Za više informacija posjetite službenu stranicu događaja: course14.bestmostar.org ili službenu stranicu ove organizacije: www.bestmostar.org.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology).

To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

tačno.net
Autor 9.10.2014. u 09:59