U Mostaru se organizira Internacionalna ljetna škola

tačno.net
Autor 18.3.2013. u 19:17

U Mostaru se organizira Internacionalna ljetna škola

Piše: Marko  Vrljić

Fakultet humanističkih nauka i Nansen dijalog centar u suradnji sa Norveškim sveučilištem Buskerdu organizira prvu Internacionalnu ljetnu školu u Mostaru. Škola će trajati od 10. do 22. lipnja 2013. godine i okupit će oko 80 mladih sudionika iz Bosne i Hercegovine, regije i Norveške.

Predavači će biti profesori sa Norveškog sveučilišta Buskerud, predstavnici nevladinog sektora te predstavnici kompanija Bosne i Hercegovine. Teme koje će se obrađivati su Ljudska prava i međunarodni odnosi, Ekonomija i poduzetništvo.

Tema Ljudska prava i međunarodni odnosi će unaprijediti sudionike znanjem iz oblasti ljudskih prava, europskih i svjetskih konvencija koji se bave ljudskim pravima, povredama ljudskih prava, sustavu ljudskih prava UN-a i pitanjima što Vlade nekih država čine kako bi svim državljanima osigurali osnovna ljudska prava.

Ekonomija i socijalno poduzetništvo sadržavat će uvod u ove teme, način i mogućnosti razvoja socijalne ekonomije u različitim realnostima, definiranje marketinške strategije, istraživanje tržišta, razvijanje ideje i prijedlozi za njihovu implementaciju.

Ovo je odlična prilika da se studenti informiraju o mogućim nastavcima studiranja u Norveškoj, načinu studiranja te upoznavanja novih ljudi. Sudionici neće snositi nikakve troškove, dobit će sav potreban materijal (knjige, brošure).

Svi koji žele biti sudionici Internacionalne ljetne škole trebaju poslati Motivacijsko pismo na engleskom  jeziku u kojem će se kratko predstaviti i napisati zašto ih zanima taj tečaj, kako misle da mogu pridonijeti tečaju i kako će stečeno znanje iskoristiti u budućnosti.

Motivacijsko pismo pošaljite do 15.04.2013. na: [email protected]

tačno.net
Autor 18.3.2013. u 19:17