U petak u NPM-u komedija ‘Soboslikar’: varamo li i koga? Druge ili sebe?

Andrijana Copf
Autor 15.5.2017. u 14:53

U petak u NPM-u komedija ‘Soboslikar’: varamo li i koga? Druge ili sebe?

U petak, 19. 5. 2017. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) bit će izvedena predstava “Soboslikar”. Riječ je modernoj, laganoj komediji, rađenoj prema dramskom tekstu Donalda Churchilla.

Dinamičnom i inventivnom igrom akteri ove predstave, koristeći sredstva komedije, ne daju odgovore već postavljaju pitanja i publici ostavljaju mogućnost propitivanja uzroka rušenja ustaljenih etičkih normi usko vezanih za brak, povjerenje,  preljub, sreću, pravdu… Sigurni smo da ćete se prepoznati, sebe ili nekog vama poznatog.

Ko koga vara? Ko je preljubnik, ili preljubnica? Šta je laž? Varamo li sebe ili varamo druge? Zašto varamo? Komedija “Soboslikar” naoko je samo vedra i zabavna teatarska igra o onim dobro poznatim bračnim i izvanbračnim smiješnim, zgodama i nezgodama. Mnoštvo životnih situacija u kojima se svi možemo prepoznati. Uz smijeh, dobra muzika s prepznatljivim R’n’R hitovima i odlična gluma!

Radnja predstave je smještena u dnevni boravak bračnog para Hornebeam, u sedamdesetim godinama prošlog vijeka, u vrijeme seksualne revolucije, studentskih potesta i naravno Rock and Roll-a… U predstavi glume: Emir Spahić (Walter), Amela Kreso (Jane) i Maja Zećo (Marcia).

“Želite li se nasmijati? Uživate li podjedanko u grubosti i profinjenosti engleskog humora? Ako na ta pitanja možete odgovoriti potvrdno, ova će Vas komedija prisiliti da se skotrljate sa Vašeg naslonjača u gledalištu”, napisao o ovoj Churchillovoj komediji kritičar Garalt Mc’Laim. Režiju predstave potpisuje Emir Spahić.

“Soboslikar” se igra na kamernoj sceni Narodnog pozorišta Mostar, u “Studiju 64”. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Tagovi:
Andrijana Copf
Autor 15.5.2017. u 14:53