U petak u NPM-u komedija “Šta ćemo sad?”

tačno.net
Autor 13.2.2017. u 13:13

U petak u NPM-u komedija “Šta ćemo sad?”

“U petak, 17. februara u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, umjesto predviđene predstave “Mostarska djelidba” (Skender Kulenović / Sulejman Kupusović), na velikoj sceni će biti izvedena predstava “Šta ćemo sad?” po tekstu Branka Đurića Đure i u režiji Ahmeda Imamovića.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Ovo je komedija s koje niko nije izišao razoačaran, pogledajte je i uvjerite se zašto je to tako.

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterisao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”. Ovaj je tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

“Izuzetno dinamična komedija, linijska priča koja kao da je ispričana da raja shvati vic, ustvari je vješto postavljeno pitanje koje ostavlja gorak okus – jesmo li mi sami vic u ovo naše vrijeme”, kaže reditelj Imamović o predstavi.

Kakvi sve izazovi očekuju glumce i na šta su sve spremni da odgovore na njih, dođite i pogledajte u petak, 17. 2. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar. Cijena ulaznice je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom za učenike, studente i penzionere. Predstava “Šta ćemo sad?” je osvojila Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”. Predstava je gostovala i u Kostreni, u Republici Hrvatskoj, u sklopu programa kulturne manifestacije “Jesen u Kostreni”, a ulaznice za nju su bile rasprodane danima unaprijed!”, stoji u saopćenju NP Mostar.

tačno.net
Autor 13.2.2017. u 13:13