U subotu u Narodnom pozorištu Mostar ujutro “Maša”, navečer “Hotel Plaza”

tačno.net
Autor 19.5.2016. u 11:17

U subotu u Narodnom pozorištu Mostar ujutro “Maša”, navečer “Hotel Plaza”

U subotu, 21. maja u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar bit će izvedena nova repriza najnovije predstave Pozorišta: “Hotel Plaza” po tekstu američkog dramatičara Neila Simona i u režiji višestruko nagrađivanog bh. glumca i reditelja Admira Glamočaka.

Glamočak i igra u ovoj predstavi, zajedno sa Jasnom Žalicom i glumcima Narodnog pozorišta Mostar: Emirom Spahićem, Majom Zećo, Amelom Kreso, Emirom Sejfićem, Ajlom Hamzić i Sašom Oručevićem. Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u ovoj predstavi osvojila Veliku lisku za najbolju glumicu 13. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, dok je Glamočak nagrađen Specijalnom nagradom žirija za doprinos teatarskoj umjetnosti.

Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Amra Zulfikarpašić. “Hotel Plaza” je sjajna komedija sa tri priče o ljubavi iz raznih uglova, sa ispitivanjem međuljudskih odnosa na komičan način, i to u tamo nekom New Yorku…

Cijena ulaznice je 7 KM, za studente i penzionere 3,5 KM.

Istog dana, u subotu, 21. maja u 11 sati, u Narodnom pozorištu Mostar bit će izvedena predstava za djecu “Dvije Maše medu plaše”. Predstava je rađena u produkciji Mašinog pozorišta iz Beograda, a cijena ulaznice je 5 maraka.

Ulaznice za predstave se mogu kupiti na blagajni svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

tačno.net
Autor 19.5.2016. u 11:17