U utorak “Ne igraj na Engleze” u Narodnom pozorištu Mostar

Andrijana Copf
Autor 8.2.2018. u 10:47

U utorak “Ne igraj na Engleze” u Narodnom pozorištu Mostar

U Narodnom pozorištu Mostar u petak, 9. 2. u 20 sati na Velikoj sceni na repertoaru je predstava “Ćelava pjevačica” Eugènea Ionesca u režiji Lajle Kaikčije, dok je u utorak, 13. 2. u 20 sati na repertoaru najnovija predstava NPM-a “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Premijera predstave “Ne igraj na Engleze” obilježila je kraj godine u NPM-u i izazvala je ogromno zanimanje publike. Na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju. To je i predstava o prijateljstvu, ljubavi i vjernosti. Tri prijatelja. Tri kladioničara. Tri suprotstavljena uloga. Jedna utakmica. I ta jedna utakmica bi trebala da riješi sve njihove probleme. I umjesto da ih riješi, ta utakmica će pokrenuti razgovor o svim problemima u njihovim međusobnim odnosima. A broj tih problema je daleko veći od tri i za njihovo rješavanje je potrebno puno više vremena nego što traje jedna utakmica, čak i sa sudijskom nadoknadom. Trojica prijatelja iz djetnjstva – Bule kojeg igra Emir Sejfić, Paun (Ivan Skoko) i Piksi (Emir Spahić) kladili su se različito. Jedan sigurno dobiva. Možda ipak ne… Priča o svima nama koji se nadamo tom jednom dobitku kojim ćemo riješiti sve naše probleme.

Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

U predstavi “Ćelava pjevačica” igraju Emir Sejfić (g. Smit), Maja Zećo (gđa Smit), Emir Spahić (g. Martin), Dina Mušanović (gđa Martin), Andrea Aković (Meri) i Saša Oručević (vatrogasni kapetan). Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Andrijana Copf
Autor 8.2.2018. u 10:47