Unplugged acoustic concert: Mara za Sedinu

tačno.net
Autor 3.2.2015. u 00:01

Unplugged acoustic concert: Mara za Sedinu

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara će ovaj petak, 06.02. na maloj sceni Pavarotti studija ”A”, s početkom u 21:00h održati solo akustični koncert u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za pomoć teško oboljeloj Mostarki Sedini Marić koja je u borbi za život, nakon što joj Zavod za zdravstveno osiguranje nije odobrio novac za skupi lijek koji je može spasiti.

Riječ je o nastavku humanitarne akcije ”Pomozimo Sedini”. Cilj je što hitnije sakupiti novac ili barem dio novca neophodnog za Sedinine lijekove.

Intimna atmosfera

Majstor čežnje će se publici obratiti u svom pravom izdanju. Blizu, samo sa gitarom i glasom, okružen publikom kojoj će izvoditi svoju muziku. Prostor studija ”A” će biti centralno grijan, a sva mjesta će biti sjedeća.

“Ako pjesme koje stvaram uistinu dotiču ljude na pozitivan nacin, biće mi još puno veće zadovoljstvo pjevati ih znajući da time konkretno pomažemo osobi u nevolji” – poručio je Sanel Marić Mara.

Umjesto karata – donacije

Za ovaj koncert ne plaća se ulaznica. Posjetioci će sami, po svojoj ličnoj humanoj procjeni odvojiti onoliko koliko misle i mogu za pomoć teško oboljeloj Sedini, umjesto karte za cjelovečernji događaj. Svoj novac će prilikom ulaska na koncert moći ostaviti na ulasku u studio Muzičkog Centra Pavarotti na mjesto označeno ˝Za Sedinu Marić˝.

100 000 KM za život samohrane majke iz Mostara

Sedina Marić, 35-ogodišnja dipl. ekonomistica, samohrana majka iz Mostara već godinu dana se bori s zloćudnim melanomom kože koji je sada metastazirao. Postoji lijek pod nazivom ”Vemurafenib” koji se pokazao uspješnim kod dosadašnjeg liječenja ove teške bolesti, ali je astronomski skup. Lijek je potrebno uzimati bar 8 mjeseci što iziskuje troškove od 100 000 KM što joj Zavod za zdravstveno osiguranje FBiH nije odobrio. Sedinina porodica  nije u mogućnosti platiti ovaj lijek te moli dobre ljude da joj pomognu.

Sedina Marić

V ulica 46, Mostar
Broj računa:
Za uplate u KM:
Vakufska banka dd Sarajevo
Filijala Mostar
Transakcijski broj:
1606027010141225

Uplata u stranim valutama:
Vakufska banka dd Sarajevo
SWIFT Code: VAKUBA22
IBAN Code: BA39 1606027110023968

sedinam

tačno.net
Autor 3.2.2015. u 00:01

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija