Uz Božiju pomoć i Fadila Novalića, spasimo „ugrožene„ Hrvate

Uz Božiju pomoć i Fadila Novalića, spasimo „ugrožene„ Hrvate

Počela sjednica Vlade FBiH, Aluminij na dnevnom redu?

Bit će razmatrana i informacija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o stanju u Aluminiju d.d. Mostar?

Što bi naši stari govorili; „Kasno Marko, na Kosovo stiže„ tako su se i naši amateri, diletanti, neznalice, ulizice i stranački podobnici, prisjetili da im je krajnje vrijeme, da se pozabave i ozbiljnjim problemima u proizvodnji Aluminija, sa stanjem, koje je već godinama sklono, javašluku, kriminalu i raznim lopovlucima.

Možda bi „stručnjaci„ za proizvodnju municije i metaka, u namjenskoj industriji, kako Fadil Novalić, tako i njegov „hemeroidčik„ Nermin Džindić, radije bili skloni tzv. dum, dum politici, već stanju i problemima Aluminija.

Bilo kako bilo, spas bi bio za sve građane i ovu opljačkanu državu, da se ova Vlada i njeni ministri, sa premijerom Novalićem, što prije povuče u „zasluženu„ mirovinu, kako ne bi ostali i bez posljednjih finansija iz fondova i raznih kasa, javnih firmi. Nužno je pokriti i najvećeg gubitaša u zemlji, a ovo je i jedini način, stalnog namirivanja istima, finansijskih sredstava.

Da li neznalice i ulizice iz prethodnog perioda, sada i mogu iznaći neka pametna rješenja, nisam siguran, ali sam siguran u spas države Bosne i Hercegovine, da se pod hitno proda ili pokloni i preostali dio vrijednosti, iako nepoznatog, kapitala od 44% udjela Federacije.

Svakako je ovo jedini mogući i pametni potez Vlade Federacije, kako bi se država za trajna vremena oslobodila ovoga balasta i kako bi sačuvala i „magarca„ za neka bolja vremena i unosnije poslove u ekonomiji države.

Kako je i poznato građanskoj javnosti, da smo se mi obespravljeni radnici ove firme Aluminij, već pune 23 godine borili i ukazivali, prije svega na diskriminaciju naših radnika na nacionalnoj osnovi, kao i o drugim problemima u firmi. Naprotiv, niko nas nije slušao, a menadžment firme i sve njihove ulizice u vlasti, tzv. „koalicione prostitutke„ podržavale su ovaj kupleraj, u aluminijskoj foliji. Glorificirali su i veličali, ovakve „hercegovačke divove„ kao lažne velike izvoznike, ali ne i uvoznike, a oni su zajednički mešetarili, gomilali i akumulirali ogromne gubitke, do 350 miliona maraka, pljačkajući i državu  i narod.

Ovi „ugroženi„ ali i „čistokrvni„ Hrvati, sa svojim akademikom Draganom Čovićem, najvećim kriminalcem Mijom Brajkovićem i inim saradnicima, po scenariju HDZ-a, godinama su nas obmanjivali „gebelsovim„ arsenalom silnih laži, upravo zahvaljujući i velikim novčanim mogućnostima, sa kojima su raspolagali, plaćajući lažnu propagandu.. Svakako im je u ovoj lažnoj propagandi, uveliko bio na usluzi i brojni informativni tisak i drugi mediji, koji su upravo i lansirali sliku ovoga propalog diva ili „hercegovačkog patuljka„ sada na nožicama, ispred Vlade Federacije i Fadila Novalića, u svojoj nakani, prosjačenja.

Da se sve prethodne Vlade Federacije, što prije zaborave i da se Fadil Novalić i njegovi ministri, isto tako što prije uklone sa ove pozicije, jer su toliko „zagovnali„ da nisu u stanju i čistiti svoje nagomilano smeće.

Aluminij iz Mostara, nužno je pozlatiti, kao križeve i krstove, sa katedrala i crkava, kako bi se uz Božju pomoć, svi ovi, dosadašnji „ugroženi„ Hrvati, konačno osjećali kao svoji na svome, bez obzira što su svojim agresivnim postupcima i lošim nakanama, ugrozili i brojnu egzistenciju, porodicama, svojim bivšim radnim kolegama, ali druge vjere i nacije.