Uz jubilej CDO – a dodijeljene nagrade MAT festa broj 7

tačno.net
Autor 1.4.2017. u 10:48

Uz jubilej CDO – a dodijeljene nagrade MAT festa broj 7

Žiri publike MAT festa broj 7 – Berze mostarskog teatra, koji se odvijao od 20. do 27. marta 2017. godine, odlučio je da dodijeli slijedeće nagrade:

Nagrada „MOSTARSKI ŠIPAK“

Hadžiji HADŽIBAJRAMOVIĆ za pedesetogodišnju posvećenost teatru i sjajnu interpretaciju uloge F.F. u predstavi „ČELIČNA LADY“

Nagrada „ZLATNI ŠIPAK“

– Predstavi Mostarskog teatra mladih „ODA RADOSTI (Deveta nedovršena)“  za autentično oživljavanje dokumentarne građe iz bliske prošlosti i smjelo poigravanje i ismijavanje stereotipa i predrasuda.

–  Ali Kamer AKSOJU za ulogu Trigeja u predstavi Mostarskog teatra mladih „MIR“

–  Eni HUSIĆ za ulogu Fatime u predstavi Mostarskog teatra mladih „Fatima, nevjesta od boli“.

–  predstavi Mostarskog teatra mladih „MASLINOVA GRANA“ za bravuzornu interpretaciju društvene zbilje koju žive sami akteri predstave istovremeno dižući snažan glas bunta protiv te i takve zbilje.

 20 godina CDO 064

Nagrada „SREBRENI ŠIPAK“

–  Miranu BEČEVIĆ za ulogu Režisera u predstavi Mostarskog teatra mladih „S.O.S. Williame“

– Predstavi  Mostarskog teatra mladih „M I R“ za nadahnuto čitanje klasičnog teksta koje korespondira sa savremenim društvenim trenutkom ismijavajući istovremeno negativne pojave tog istog društva.

 Nagrada „BRONZANI ŠIPAK“

– Interaktivnoj predstavi Mostarskog teatra mladih „HOĆU LETJETI“ za osnaživanje mladih ljudi da u teatarskoj fikciji otvoreno i slobodno govore i o najosjetljivijim ličnim pitanjima i problemima.

 20 godina CDO 031

– Farisu KOLIČIĆ za ulogu Fufija u predstavi „Hoću letjeti“

Nagrade su dodijeljene na sinošnjoj svečanosti na Memorijalnoj sceni 2532 koja je upriličena u povodu 20 godina Centra za dramski odgoj. CDO je u minulom vremenu izrastao u snažan regionalni resursni centar dramskog odgoja kontinuirano promičući principe i tehnike dramskog odgoja, a sve u cilju ostvarenja mota da je dramski odgoj pravo svih, a ne privilegija odabranih. Pored dodjele ovih nagrada predstavljena su i druga priznanja koja su predstave eMTeeM – a, realizovane uz pomoć Centra za dramski odgoj, dobile u minulom vremenu. Nakon toga odigrana je 14 – ta repriza predstave „Fatima, nevjesta od boli“. Izvrsna izvedba i sjajan prijem publike. Igrali su: Ena Husić, Edina Delalić, Ajla Hodžić, Iman Dilberović, Šejma Delalić, Sajra Pervan, Dino Gluhović, Ali Kamer Aksoj, Alem Neziri Muhamed Behram, Adis Sandžaktar i Faris Količić.

tačno.net
Autor 1.4.2017. u 10:48

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija