Veče sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića u Ćorovića kući‏

tačno.net
Autor/ica 25.8.2015. u 15:51

Izdvajamo

  • Ovu srijedu, 26.08.2015. godine, uoči druge godišnjice smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog sekretara SPKD ''Prosvjeta'', Mostar, biće održana večer sjećanja u njegovu, ali i u čast pokojnog Siniše Jokića, novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika SPKD ''Prosvjeta'' u Mostaru.

Povezani članci

Veče sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića u Ćorovića kući‏

Ovu srijedu, 26.08.2015. godine, uoči druge godišnjice smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog sekretara SPKD ”Prosvjeta”, Mostar, biće održana večer sjećanja u njegovu, ali i u čast pokojnog Siniše Jokića, novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika SPKD ”Prosvjeta” u Mostaru.

S početkom u 19.00 sati, u srijedu, 26.08. u bašti Ćorovića kuće održaće se program i druženje na koje su pozvani svi koji još uvijek nose uspomenu na dva dobra čovjeka koji su učinila mnogo za Mostar i koje su građani ovog grada voljeli.

Ratko Pejanović je rođen 1944.godine, cijeli svoj život proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela Neretve prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. U poslijeratnom periodu Ratko je bio generalni sekretar mostarskog SPKD “Prosvjeta”, predsjednik Udruženja “Josip Broz Tito”, komandir Vatrogasnog društva “Park prirode-Rujište” te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Siniša Jokić, Jokić, rođen je 29. Oktobra 1969. godine. Bio je novinar, RTV Mostara, pjesnik i kulturni radnik te humanista uvijek spreman da pomogne onima u potrebi. Dugo godina je obnašao funkciju predsjednika SPKD ”Prosvjeta”, Mostar. Njegove pjesme su posthumno objavljene u zbirku poezije pod naslovom “Na putu ka jugu”.

tačno.net
Autor/ica 25.8.2015. u 15:51