VLADA NOVALIĆA PRIKRIVA KRIMINAL

tačno.net
Autor/ica 1.5.2016. u 11:55

VLADA NOVALIĆA PRIKRIVA KRIMINAL

Najvećoj pljački, kriminalu i diskriminaciji u firmi Aluminij iz Mostara, u državi Bosni i Hercegovini, nikako stati u kraj. Zašto ?

Sve Vlade Federacije i njihovi premijeri, do posljednjeg i aktuelnog Fadila Novalića, karike su u kriminalnom lancu, ovog hercegovačkog „gubitničkog diva„ na staklenim nogama. Svi su oni, poput ulizica od Meše Selimovića u „Tvrđavi„, kao dokazane ulizice kumovali i ostvarili svoj neprimjereni doprinos, od Bičakčića ponajvećeg hohštaplera, preko Brankovića koji izjavljuje da je Aluminij politički kompromis sa HDZ-om u interesu mira, preko Hadžipašića koji krčmi državnu imovinu i premijera Nikšića koji konačno istjeruje i otuđuje i sva prava radnicima srpske nacionalnosti.

Premijer Fadil Novalić i konačno, eliminišući mladoga ministra Reufa Bajrovića, uspjeva sve predati na upravljanje HDZ-u, sa Nadzornim odborom i upravljačkim strukturama. O obeštećenju radnika srpske nacionalnosti, više niko ne mari niti o tome raspravlja. Da nesreća bude još i veća, vlast u Federaciji se pravi nijema na stvaranje ogromnoih gubitaka, preko četvrtine milijarde maraka, a dozvoljava presipanje iz šupljeg u prazno tj. uništavanje i EPHB, koji isporučuje električnu energiju firmi Aluminij i njihovoj dubiozi od stotinjak miliona maraka. U očekivanju, da to ova korumpirana Vlada i premijer Novalić sve u tajnosti i posuše, otpisom dugovanja ili sličnim kriminalnim metodama, već naviknutim.

Možda je i ponajbolje, kako to umišlja premijer Novalić i njegova HDZ-ova bratija u vlasti, pokloniti i preostali dio imovine firme od 44% i na taj način „da pojede vuk magarca„ i da se prikriju sve kriminalno, pljačkaške i diskriminatorske staze u ovoj firmi. Sigurno će tada odahnuti i veliki borac „Za državu i čovjeka„ tzv. Zlajin Neka, koji je uspio konačno i ignorisati i najuriti totalno radnike srpske nacionalnosti, što je i normalno za jednu „mutnoetničku„ stranku i kvazi socijaldemokratsku virtualnu opciju, koju šarlatanski zagovara.

Kako vidimo, šejtan je zakucao i na vrata Elektroprivrede Herceg- Bosne, te i oni kukaju za stotinjak miliona gubitaka u isporuci energije Aluminiju, ali koga to interesuje u ovoj aktuelnoj vlasti, gdje su i akademici HDZ-a nadvisili kadrove iz realnog sektora i fildžan ostavštine.

Dok se naša javnost razbudi i spozna sve ove mafijaške metode upravljanja i rasturanja državne imovine, dotele će naš radnički sindikat i obepravljeni radnici slaviti i današnji veliki „neradnički„ praznik 1.maj.

Aferim, moj bosansko-hercegovački zetočenički puče, bez vida, sluha i riječi, uz kontejnere i na našim deponijama smeća, očekujte sudnji dan!!!

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić / bivši radnik Aluminija /

Mostar, 01.maj / dan opljačkanih i diskrinisanih radnika u BiH /

tačno.net
Autor/ica 1.5.2016. u 11:55