Zar i ti brate Brute!

tačno.net
Autor 28.10.2015. u 22:37

Zar i ti brate Brute!

Svakako sam iskustveni privrednik i graditelj mnogih industrijskih i energetskih objekata, tako je i moja ocjena i procjena meritorna i znalačka, a nikako paušalna i diletantska. Jedan sam isto tako od stručnih ljudi koji sam odmah reagovao i na izbor gospodina Reufa Bajrovića na čelnu funkciju ovoga ministarstva energetike i industrije, istome se i izvinjavam jer sam ga radije želio vidjeti kao mlađanog politologa na funkciji našega ambasadora u Americi ili nekoj drugoj svjetskoj destinaciji, što bi mu po mome uvjerenju više i odgovaralo.

Piše: Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el / bivši radnik Aluminija /

Gospodine Fahrudine Radončiću, Vaše opredjeljenje da u ličnosti gospodina Nermina Džindića sagledavate i pravi potez i ispravan izbor ovoga kadra za funkciju, kako kažete čelnika najvažnijeg ministarstva u Vladi Federacije, možda i ima nekoga rezona bez detaljnijih analiza koje su veoma nužne.. Međutim, čitam danas u Vašem dnevnom listu da je:„Jedan od razloga zašto se Radončić odlučio da ga predloži za mjesto ministra energetike, jeste i to što je i ranije uspješno sarađivao s Novalićem i što se želi izbjeći situacija iz vremena kada je na čelu tog ministarstva bio DF-ov kadar Reuf Bajrović, koji je bio u latentnom sukobu s premijerom„.

Ovo obrazloženje, ukoliko je istinski izvorno poteklo iz Vaših glasnih razmišljanja doprlih do novinara, smiješno je i žalosno, diletantski i totalno nepromišljeno i neargumentovano. Da znate, gospodine Fahrudine, da je sa naših hercegovačkih pozicija i svih kriminalnih dešavanja u proteklome periodu, od Dejtona do današnjih dana, u našim firmama poput Aluminija, Sokola i ostalih, upravo i došao do izražaja takav poltronski, podanički i odnos ulizica iz Vlada Federacije, od Bičakčića, Brankovića, Hadžipašića, Nikšića i evo konačno je kulminirao i sa tim Vašim novo pečenim kadrom Fadilom Novalićem, dolaskom iz nekoga „ realnoga sektora „. Nije li i on, poput Nikšića, borca za „državu i čovjeka„ bavio se proizvodnjom i isporukom municije iz nekih namjenskih proizvodnih kapaciteta, te umjesto da se puca po tamo nekim stranim zemljama, jednostavno je „pucao„ po sopstvenim našim kadrovima i radničkim pravima, po rasturanju i državne imovine, zataškavao kriminalne radnje i bio sudionik i očevidac diskriminacije radnika po nacionalnoj osnovi. Novalićev doprinos je konačno i kulminirao za veoma kratko vrijeme svoje vladavine, nije li Aluminij i sve ovo hercegovačko i definitivno i prepustio recidivima agresorkih kadrova HDZ-a u ovome gradu Mostaru u Hercegovini i u ovome dijelu neke surogat  države Bosne i Hercegovine. Nisu li tako brzometno kadrovi HDZ-a uletili u upravljačke strukture Aluminija, EPHB i dr. u cilju i definitivne politike „jamadžijskoga već viđenoga ponašanja„. Bez obzira na stavove i ponašanja i mlađanoga Reufa Bajrovića, nemam razloga niti da ga hvalim niti da ga kritikujem, mlađani ministar je ipak pokazao bar i „tupe zube„ prema bahatom, korumpiranom i podaničkom odnosu karaktera ulizica po definiciji  Meše iz romana  “Tvrđava„. Zato Vam i pišem i zamjeram, kakvi li to mogu biti Vaša opravdanja u izboru i gospodina Nermina na ovu funkciju, ukoliko to zaista ne bi bili i njegovi izuzetno stručni kvaliteti i referense iz domena energetike i industrije na rukovodećim pozicijama, odakle su  kadrovi iz Tuzle i poznati i veoma priznati uvijek bili, a da li i gospodin Nermin spada u istu kategoriju, ostaje da se veoma brzo vidi i procjeni, a nikako njegov podanički odnos prema Novaliću i njegovoj podaničkoj politici.

Kažu, bar tako i nagovještavaju, rado bi prodali i preostali dio kapitala u opljačkanoj državnoj 100%-oj firmi zvanoj Aluminij iz Mostara, čime bi pokrili i sve prethodne kriminalne i mafijaške radnje, a prava nas obespravljenih radnika, prije svih radnika srpske nacionalnosti koji nisu u raspodjeli dobili i svoje dionice, ostavili bi po strani i o tome najradije i ne bi nikada niti spominjali a kamo li riješavali. Ako se takvi stavovi i pogledi, gospodine Fahrudine Radončiću istinski uklapaju i u program postojanja i djelovanja i Vaše stranke SBB-a, onda neka Vam je svima i dragi Allah na pomoći, a sumnjam da Vam može pomoći sa takvim nakanama i namjerama, ma koliko tapšali i gospodina Novalića.

Takvom politikom i stavovima, sumnjam da uskoro i to veoma brzo ne bi predali ili prodali i naš grad Mostar svojim toliko hvaljenim pajdašima iz mostarskih Bara i njihovom „čistokrvnom„ čelniku u Hrvata.

tačno.net
Autor 28.10.2015. u 22:37