Zašto se još ne zna tko je napao Josipa Milića?

tačno.net
Autor 19.3.2014. u 08:43

Zašto se još ne zna tko je napao Josipa Milića?

Središnji odbor Sindikata srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) koji nastavu izvode po hrvatskom planu i programu osudio je, kako se navodi u priopćenju, nerad institucija u vezi s fizičkim napadom na čelnika Sindikata Josipa Milića.

“Prošlo je više od mjesec dana od tog gnusnog čina, za koji smo vjerovali da je ponašanje iz prošlih režima, a da se nadležne institucije nisu ni oglasile o barem nekim poduzetim postupcima u rasvjetljavanju ovog djela”, navodi se u priopćenju.

Sindikat traži da se što prije otkriju počinitelji napada kao i njihovi nalogodavci koji pokušavaju spriječiti da se čuje istina i koji žele uništiti sindikalnu borbu za radnička prava, stoji u priopćenju.

Podsjećamo:

Dvije nepoznate osobe palicama su pretukle Josipa Milića profesora logike i filozofije, te predsjednika Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH, 14. veljače 2014. g. Do napada je došlo u petak oko 14 sati ispred Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru.

Prije fizičkog napada, profesor Milić je ispred škole našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerojatnije nožem, što je prijavio policiji.

Pripadnici PU Mostar su ubrzo izašli i uradili uviđaj na osobnom vozilu VW Golf Plus nakon čega su otišli. Odmah po odlasku policije, Josip Milić je fizički napadnut i pretučen palicama, što nam je u telefonskom razgovoru potvrdio i njegov brat Petar Milić koji je inače član stranke HSP BiH.

Prema njegovim riječima, brat mu je napadnut na ulazu u školu, od strane dvije mlađe osobe koje su ga palicama napale s leđa da bi nakon napada pobjegle preko školske ograde.

– Čekao sam da dođu vulkanizeri. Bio sam kod Gimnazije, a jedan krupniji mladić s bejzbol palicom trčao je prema meni. Udario me palicom po vratu i glavi, ja sam mu uzvratio i odgurnuo ga. Palica mu je potom ispala i otišao je prema Gimanziji. Pošao sam prema njemu, ali onda je došao drugi mladić iz smjera Desete osnovne škole, te me gurnuo i ja sam pao. Onda me je udario bejzbol palicom po ruci te je pobjegao prema Desetoj osnovnoj školi, a prvi je pobjegao prema zgradi Mostarka – kazao je u izjavi za Fenu Josip Milić.

Ubrzo je ponovno došla i policija, ovaj put u većem broju.

Napadnuti profesor je vozilom Hitne pomoći prevezen na Odjel CUM KB Mostar.

‘Imam teški prelom ruke, morat ću sad na operaciju ići. Imam ozljede po cijelom tijelu”, rekao je Milić novinarima.

Na novinarsko pitanje tko stoji iza ovoga rekao je: ”Ja mislim da je budali najvećoj u BiH jasno tko stoji iza ovoga.”

Podsjetimo kako je nakon nedavnih nasilnih prosvjeda u Mostaru policija privela Josipa Milića pod sumnjom da je sudjelovao u prosvjedima koji su rezultirali paljenjem šest zgrada Vlade HNŽ-a, Skupštine HNŽ-a, Grada Mostara i političkih stranaka.

Nakon privođenja, Sindikati su održali konferenciju za novinare na kojoj je Josip Milić oštro napao HDZ i vlasti u HNŽ-u.

‘Unija neovisnih sindikata Federacije BiH oštro osuđuje ove bezočne napade, koji sigurni smo imaju političku pozadinu onih političkih struktura koje su opljačkale narod. Sigurni smo kako je predsjednik Unije neovisnih sindikata Federacije BiH mr. sc. Josip Milić doajen socijalne borbe protiv uzurpatora koji jadnome narodu kradu iz džepa, trn u oku, i da su spremni fizički ga likvidirati.

Međutim, bez obzira na bezočne napade uvjereni smo kako će profesor Milić još žešće udariti na one koji se kunu u narod a isti taj narod pljačkaju”, priopćeno je iz Predsjedništva Unije neovisnih sindikata FBiH.

Bljesak.info

tačno.net
Autor 19.3.2014. u 08:43