Završen drugi po redu inženjerski seminar u Mostaru

tačno.net
Autor 20.10.2014. u 11:08

Završen drugi po redu inženjerski seminar u Mostaru

U Mostaru je održan drugi po redu inženjerski seminar u organizaciji Tehničkog kluba Univerziteta „Džemal Bijedić“ – BEST Mostar. Seminar je održan pod nazivom „Mobilize Your Future Today“ od 11. do 19. oktobra tekuće godine. Ovom seminaru prisustvovala su 22 participanta iz cijele Europe.

Participanti su tokom 8 dana imali mogućnost da razviju svoje znanje o mobilnim aplikacijama, ali i da upoznaju kulturna i historijska obilježja Bosne i Hercegovine. Na samom kraju seminara, participanti su uspjeli da osvoje po jedan ECTS bod te da dobiju diplome o završenom seminaru.

Iz ove organizacije napominju da ovaj događaj ne bi bilo moguće realizovati bez podrške Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Unije studenata istog. Naravno, bitno je napomenuti i ostale partnere u ovom projektu: INTERA – Tehnološki park, Nsoft, MSS, COX 4, HERC taxi, pekara INPEK, RED BULL, RAMEX.

Po riječima učesnika, ovo je bio nezaboravan događaj pa im je i rastanak teško pao, a neki od njih su učestvovali i u START UP WEEKEND-u organizovanom od strane INTERA – Tehnološkog parka.

Za više informacija posjetite službenu stranicu događaja: course14.bestmostar.org ili službenu stranicu ove organizacije: www.bestmostar.org.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology).

To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Tagovi:
tačno.net
Autor 20.10.2014. u 11:08